ua en ru

Рада повинна прийняти постанову про здешевлення проїзду в електротранспорті, - "Наш край"

Рада повинна прийняти постанову про здешевлення проїзду в електротранспорті, - "Наш край" Фото: Сергій Шахов (facebook.com, sergey shakhov)

Шахов зазначив, що влада штучно затягує проблему, плануючи скасувати "Роттердам+" тільки в наступному році

Парламент повинен негайно прийняти постанову про відновлення соціально орієнтованих тарифів на електроенергію, щоб знизити ціни на проїзд в електротранспорті. Про це заявив автор документа народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов, передає прес-служба політсили.

Він пояснив, що постанова передбачає зниження тарифів на електрику для електротранспорту.

"З 2017 НКРЕКП перевела міські трамваї, тролейбуси, метро на "тарифи для бізнесу", в основі яких грабіжницька схема "Роттердам+". З тих пір пасажири годують олігархів. Це можна негайно припинити, прийнявши запропоновану мною постанову", – вважає Шахов.

На думку народного депутата, громадський транспорт злочинно прирівнювати до комерційного.

"Громадським електротранспортом користуються переважно малозабезпечені люди. Так що він виконує важливу соціальну, а не комерційну функцію. Особливо, коли пенсії і зарплати не ростуть, а всі попередні підвищення доходів "з'їла" інфляція", – сказав Шахов.

Депутат переконаний, що влада штучно затягує проблему, плануючи скасувати "Роттердам+" тільки в наступному році. "Громадський транспорт потрібно зробити більш доступним для людей вже зараз", – резюмував Шахов.

Нагадаємо, за останні місяці в містах України суттєво дорожчає комунальний електротранспорт. Ціна квитка зросла чи планує вирости в 16 обласних центрах. Наприклад, у Києві та Дніпрі підвищення цін на проїзд досягла 100%. Найдорожчий проїзд зараз у столиці – 8 гривень.

Проект постанови №8376 "Про відновлення соціально орієнтованих тарифів на електроенергію для потреб міського електричного транспорту та зовнішнього освітлення населених пунктів" зареєстрований у Верховній раді 18 травня цього року.