ua en ru

Рада має ухвалити медичну реформу до розгляду проекту держбюджету, - Герасимов

Рада має ухвалити медичну реформу до розгляду проекту держбюджету, - Герасимов Фото: Артур Герасимов (solydarnist.org)

Затягування з ухваленням реформи може зірвати запровадженню нових форм фінансування сфери охорони здоров'я у 2018 році

Верховна Рада Україна має ухвалити медичну реформу до того, як на розгляд парламенту буде винесений проект бюджету на 2018 рік. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"До парламенту вже надійшов проект бюджету на 2018 рік, тому необхідно якнайшвидше розглянути та ухвалити медичну реформу, аби вчасно забезпечити фінансування для її реалізації до ухвалення бюджету", - заявив Герасимов.

Нардеп зазначив, що затягування з ухваленням медреформи може зірвати роботу по запровадженню нових форм фінансування сфери охорони здоров'я у 2018 році.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав нардепів не затягувати з прийняттям медичної реформи. "Ми не можемо далі затягувати ситуацію з медичною реформою. Це також є питанням національної безпеки держави. Національна рада реформ схвалила проект і хотіла би звернутися з проханням до наших народних депутатів, при чому не обов'язково з коаліції, для того, щоб ми доклали максимум зусиль , не зволікали із прийняттям медичної реформи", - заявив він.