ua en ru

Рада в грудні може проголосувати за відстрочку передачі функцій слідства Госбюро розслідувань

Рада в грудні може проголосувати за відстрочку передачі функцій слідства Госбюро розслідувань Фото: Верховна Рада (УНІАН)

Про це в кулуарах парламенту розповіли депутати

Верховна Рада України вже на початку грудня може розглянути питання відстрочки передачі функцій досудового слідства від Генеральної прокуратури до Державного бюро розслідувань. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Слідчий вакуум: чим загрожує втрата прокуратурою права на розслідування".

Як розповіли в кулуарах парламенту депутати з президентської фракції "Блок Петра Порошенка", протягом двох наступних тижнів прокуратура поки не буде вести слідство, а вже на початку грудня, це питання вирішить парламент.

"Настав процесуальний вакуум. Він не смертельний, але неприємний. Такого в нормальній державі не повинно бути. Два роки сиділи - нічого не робили. Комісія вже повинна була давним-давно ГБР створити... Прийме парламент зміни до КПК, відстрочить ще на рік, поки реально створиться ГБР", - сказав співрозмовник РБК-Україна з БПП.

Представник "Народного фронту", колишній радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко, повідомив, що в парламенті вже зареєстрований законопроект щодо продовження на рік слідчих функцій за Генеральною прокуратурою.

"Думаю, що буде знайдений компромісний варіант і буде продовжено на півроку", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, в понеділок, 20 листопада, в прес-службі ГПУ повідомили, що у слідчих Генеральної прокуратури України залишається право на "дорозслідування" початих ними кримінальних проваджень, підслідних Госбюро розслідувань, але не довше двох років.