ua en ru

Рада дозволила Кабміну регулювати ринок електроенергії на підконтрольних територіях

Рада дозволила Кабміну регулювати ринок електроенергії на підконтрольних територіях Рада

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 2375 "Про внесення змін до закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території проведення антитерористичної операції". За відповідне рішення проголосували 249 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Основним завданням проекту закону є надання повноважень Кабінету міністрів України встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також відносин, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Передбачається, що перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, визначається Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, в лютому Міненерго визначило 19 виробників електроенергії на непідконтрольної території Україні.

Пізніше 5 березня 2015 р. Рада не дозволила Кабміну регулювати продаж електроенергії на непідконтрольній території Донбасу.