ua en ru

Міненерго визначило 19 виробників електроенергії на непідконтрольній території Україні

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин наказав визначити перелік виробників електричної енергії, установки яких знаходиться на непідконтрольній українській владі території. Про це йдеться в наказі Демчишина № 100 від 18 лютого 2015 р.

"Наказую визначити перелік виробників електричної енергії, установки (устаткування, та/або електричного обладнання) яких знаходиться на території, де органи державної влади не здійснюють, або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження станом на 18 лютого 2015 р.", - йдеться у документі.

Контроль за виконанням даного наказу Демчишин поклав на заступника міністра енергетики і вугільної промисловості Олександра Светеліка.

Так, згідно з документом, до списку увійшли наступні виробників електроенергії: Старобешивська ТЕС, Зуївська ТЕС, Зуївська експериментальна ТЕЦ, ЦЕВС ПАТ "Донецьксталь металургійний завод", ПАТ "Ясинивський коксохімічний завод", ПАТ "Алчевський коксохімічний завод", ПАТ "Макіївський металургійний завод", ТЕЦ ВАТ "Сілур", ГТС Алчевського МК, ПАТ "Концерн "Стірол", ПАТ "Єнакіївський металургійний завод", ТОВ "Горлівський коксохімічний завод", Когенераційна установка ПрАТ "Макіївкокс", ТОВ Комбінат "Каргіл", ТОВ ТПК "Укрсплав", Лутугинська ВЕС, Краснодонська ВЕС, ВЕО "Вітроенергопром", Новоазовська ВЕС.

Нагадаємо, як повідомив раніше перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков,Міненерго України планує закуповувати вугілля з шахт на підконтрольній території бойовикам.