ua en ru

Роботи з поглиблення дна в порту "Південний" планується завершити у 2015 р., - Мінінфраструктури

Роботи з поглиблення дна в порту "Південний" планується завершити у 2015 р.

Роботи з поглиблення дна в порту "Південний" планується завершити у 2015 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Після завершення всіх робіт "Південний" стане найбільш глибоководним портом на Чорному морі і буде мати можливість обробляти судна дедвейтом понад 200 тис. тонн безпосередньо біля причальної стінки. Зараз у рамках проекту виконано близько 70% робіт. Завершити реалізацію проекту планується в 2015 році", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що після закінчення днопоглиблювальних робіт, метою яких є доведення глибин в акваторії до 21 м, згідно з проектом прохідна осадка повинна досягати 19 м. Збільшення глибин в акваторії порту здійснюється в рамках реалізації проекту з реконструкції морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів.

ДП "МТП" Южний "- глибоководний незамерзаючий порт із цілорічною навігацією, знаходиться на північно-західному узбережжі Чорного моря. Порт спеціалізується на обробці генеральних і навалювальних вантажів. У 2013 р. вантажообіг вугільно-рудного комплексу ДП "МТП "Южний" склав 14,28 млн тонн, що на 6% перевищило планове завдання.