ua en ru

Працівники "Зоря"-"Машпроект" вийдуть під Кабмін у разі зриву тендеру на модернізацію ГТС, - нардеп

Працівники "Зоря"-"Машпроект" вийдуть під Кабмін у разі зриву тендеру на модернізацію ГТС, - нардеп Фото: Артем Ільюк

Якщо через конфлікт в міністерських колах "Зоря"-"Машпроект" втратить замовлення на модернізацію газотранспортної системи (ГТС) України, заводчани вийдуть під Кабмін. Про це заявив на своїй сторінці в Facebook народний депутат від Миколаєва Артем Ільюк.

Відзначимо, приводом для коментаря стало повідомлення іншого нардепа від Миколаєва Андрія Вадатурського про те, що внаслідок особистих непорозумінь між керівництвом "Нафтогазу" і "Укратрансгазу" може бути зірвано тендер на модернізацію ГТС на суму понад 4 млрд грн.

За словами Ільюка, якщо через конфлікт в міністерських колах підприємство втратить замовлення, то у нього не залишиться вибору, як закликати заводчан вийти на протест. "І ми прийдемо в Кабмін, і тоді ви зрозумієте, що з нами жарти погані!", – підкреслив він.

Нардеп наголосив, що не просто відстоює інтереси працівників "Зоря"-"Машпроект" і бореться за те, щоб це підприємство не було віддано під приватизацію.

"Але і пропоную рішення, щоб завантажити замовленнями підприємства. Разом з фахівцями підприємства я направив пропозицію щодо модернізації газотранспортної системи України, і впевнений, що отримане замовлення – це наша заслуга, людей, які зібрали 4 тисячі підписів і відстояли рідне підприємство від дерибану", – заявив він.

Працівники "Зоря"-"Машпроект" вийдуть під Кабмін у разі зриву тендеру на модернізацію ГТС, - нардепЯк повідомляли ЗМІ, 18 листопада, під час години уряду Андрій Вадатурський заявив, що через постійні суперечки керівників компаній "Укртрансгаз" і "Нафтогаз" існує ризик зриву проведеного через систему "Prozorro" тендеру на модернізацію трьох компресорних станцій української газотранспортної системи.

"Близько 20 000 працівників отримали роботу і впевненість, що зможуть прогодувати свої сім'ї. Але існують певні особистісні суперечки та непорозуміння між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу". У зв'язку з чим існує небезпека, що це може негативно вплинути на реалізацію такого важливого проекту", – зазначив Вадатурський.

Як відомо, у листопаді відбулися відкриті аукціони, проведені з допомогою ProZorro і спрямовані на реконструкцію компресорних станцій "Укртрансгазу" - "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузький". Загальна сума контрактів складає більше 4 млрд грн.

Перемогу в конкурсі здобуло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання. Близько 30% загальної вартості проекту модернізації трьох компресорних станцій припадає на газотурбінні двигуни миколаївського держпідприємства "Зоря"-"Машпроект".