ua en ru

Працівники Житомирської кондфабрики закликали Ігоря Бойка "припинити цирк" під Мін'юстом

Працівники Житомирської кондитерської фабрики закликали Ігоря Бойка припинити "цирк" під Мін'юстом, розблокувати адміністративну будівлю підприємства і не заважати їм нормально працювати. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЗАТ "Житомирські ласощі".

Відзначається, що нещодавно суд відновив права власності на Житомирську кондитерську фабрику за іноземним інвестором - швейцарською компанією "Дельта Кепітал С. А.".

"Це, звісно, не сподобалося громадянину Російської Федерації Ігорю Бойку, який п'ять років тому, будучи найманим представником інвестора, захопив цю фабрику. Зараз Бойко намагається відстояти майно, отримане шахрайським шляхом. У хід йдуть як грубі силові методи, так і численні театралізовані акції, покликані сформувати в суспільній свідомості невірне уявлення про події. Поки озброєні тітушки, найняті рейдером, займають адміністративну будівлю фабрики і не дають туди увійти представникам законного власника і міноритарним акціонерам, він, зупинивши роботу підприємства, організовує мітинги і пікети", - йдеться в повідомленні.

Іноземний інвестор, у свою чергу, закликав трудовий колектив фабрики не вестися на провокації, а переоформити трудові відносини з роботодавцем, написавши заяву про прийом на роботу у відновлену ЗАТ "Житомирські ласощі", повідомляє прес-служба.

За даними компанії, значна частина співробітників такі заяви вже написала, незважаючи на те, що "Бойко погрожував їм кримінальною відповідальністю". Так, за даними прес-служби, "у поширеній сьогодні серед співробітників листівці, Бойко назвав своє неіснуюче ДТВ "ЖЛ" - єдиним "правильним" роботодавцем, а ЗАТ "Житомирські ласощі" - незаконним".

"Бойко стверджує, що він єдиний законний роботодавець. Але чому, в такому разі, ми отримували зарплату з інших фірм? Чому нас, як бидло, зганяють перекривати дороги і мітингувати разом з незнайомими нам людьми? Чому Бойко і Горобець дали команду заварити офіс залізними листами і знищити майно підприємства? Чому по команді Бойко вивезені всі комп'ютери, знищені документи, ламаються виробничі лінії? Чому основна лінія, яка була поставлена іноземним інвестором, вже демонтовано і вивезено в Прибалтику? Хіба законний власник буде розкидати в розореному офісі фекалії?", - обурюються працівники Житомирської кондитерської фабрики. "Припиніть цей цирк! Заберіть своїх тітушок і дайте нам спокійно працювати!", - трудовий колектив звертається до Ігоря Бойка.