ua en ru

Працівники "Вінницягазу" з початку року ліквідували 12,5 тис. витоків газу

Працівники "Вінницягазу" з початку року ліквідували 12,5 тис. витоків газу

Для удосконалення роботи аварійно-диспетчерської служби компанії необхідно ще 5 млн гривень на рік

За результатами опрацьованих викликів фахівці аварійної служби "Вінницягазу" ліквідували 12,5 тисяч витоків газу, попередивши при цьому нещасні випадки. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що найчастіше витоки природного газу під час його використання в побуті виникають через самовільну заміну або встановлення газового обладнання. Також до них призводить застарілість внутрішньобудинкових систем газопостачання, за стан та своєчасну заміну якого відповідає власник або балансоутримувач житла. В червні цього року аварійною службою було зафіксовано понад 3 тисячі викликів, а її фахівці усунули 2 тисячі витоків газу по області.

"Швидкість та якість реагування спеціалістів аварійно-диспетчерської служби в екстрених ситуаціях залежить від рівня їх професійної майстерності та оснащення. Тому значна частина ресурсів компанії "Вінницягаз" спрямовується на оптимізацію та вдосконалення роботи в цьому напрямку, - говорить головний інженер ПАТ "Вінницягаз" Михайло Дзіміна. – На забезпечення роботи служби 104 компанія в середньому витрачає біля 7,5 мільйонів гривень на рік. Основна частина цих коштів йде на закупівлю паливно-мастильних матеріалів та запасних частин для автомобілів".

На сьогодні споживачів газу області обслуговує 35 бригад. Автопарк служби укомплектований 35 машинами, які мають спеціальний радіозв’язок, сирени, проблискові маячки, інструменти та інші технічні засоби.

Також вони оснащені GPRS-навігацією, що допомагає значно скоротити час приїзду бригади до місця виклику. З початку року автомобілі екстреної служби "Вінницягазу" подолали відстань у 274,5 тис. км, при цьому затратили більше 4000 літрів пального.

За попередніми розрахунками, для удосконалення роботи аварійно-диспетчерської служби компанії необхідно додаткових ще 5 млн грн на рік для закупівлі приладів із пошуку витоків газу, апаратів мобільного зв’язку.