ua en ru

Працівники ОГХК протестували проти звинувачень в адресу своїх керівників

Працівники ОГХК протестували проти звинувачень в адресу своїх керівників Під НАБУ протестували працівники ОГХК

Мітинг пройшов біля будівлі Національного антикорупційного бюро України

Працівники державної "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" (ОГХК) сьогодні, 31 січня, біля будівлі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) протестували проти звинувачень в адресу своїх керівників. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Зазначимо, раніше НАБУ оголосило про підозру і затримало в.о. голови правління ОГХК Руслана Журила і двох менеджерів компанії.

Як повідомляють ЗМІ, свою акцію співробітники компанії влаштували під час прес-конференції директора НАБУ Артема Ситника. Протестувальники тримали в руках плакати "6 тис. працівників: чи буде завтра зарплата?", "НАБУ паралізує роботу підприємства, зриває приватизацію, відлякує інвесторів" та інші.

Мітингувальники заявили, що приїхали з регіонів підтримати керівників компанії, оскільки за 2 роки під їх управлінням досягнуті великі успіхи, а раніше збиткова компанія почала приносити державі прибуток і заплатила понад 1,7 млрд гривень податків.

"Я впевнений – ця справа сфабрикована. Прибуток виріс, наші зарплати збільшилися. Виробництво налагодилося, ми чекали міжнародних інвесторів. А тепер приватизацію можуть зірвати, такий шум підняли. І що будуть робити 6 тис. працівників та їхні сім'ї, якщо через НАБУ підприємство зупиниться?", - заявив голова профспілки Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, що входить в ОГХК, Федір Клименко.

Нагадаємо, раніше 6-тисячний колектив ОГХК звернувся до президента, прем'єра, генпрокурора із закликом не допустити знищення комбінатів, що входять в компанію. У заяві, зокрема, наголошується на "неприпустимості повторення силового сценарію проти успішного державного підприємства, яке є монополістом з виробництва титанової сировини".

"Сьогодні ми бачимо виконання політико-економічного замовлення з боку НАБУ і САП. Мета – зрив приватизації ОГХК і повтор ситуації зі зривом приватизації ОПЗ, коли НАБУ обрушило вартість Одеського припортового заводу зі стартових 530 млн дол. до нуля і майже зробило його банкрутом", - зазначали автори заяви.

Звинувачення НАБУ в адресу своїх менеджерів колектив ОГХК назвав безпідставними та нічим не підтвердженими. "Діяльність ОГХК вигідна державі, прозора і постійно контролюється державними органами. Більш того, в 2016 році ОГХК успішно пройшла аудит авторитетної міжнародної фірми", - зазначали в компанії.

Крім того, адвокат Ігор Черезов вчора заявив про фальсифікацію справи проти затриманих менеджерів. За його словами, обрання їм запобіжного заходу розглядав "ручний" суддя НАБУ Бобровніков Солом'янського райсуду Києва, який "допустив ряд грубих порушень".

Також, за словами адвоката, "в суді був помічений чоловік, схожий на 1-го заступника директора НАБУ Гізо Углаву".

"Було соромно за виступи високооплачуваних прокурорів САП, які вирішили, що можуть писати в клопотанні про арешт затриманих все, що їм заманеться. Так, виконуючого обов'язки голови правління ОГХК Руслана Журила знову "оженили" на дружині, з якою він більше п'яти років в розлученні, і від імені САП "подарували молодятам квартиру в США", - прокоментував адвокат.