ua en ru

Працівники НАБУ вели стеження за всім департаментом Суса, - Луценко

Працівники НАБУ вели стеження за всім департаментом Суса, - Луценко Фото: Луценко заявив, що НАБУ прослуховувало весь департамент ГПУ

За словами генпрокурора, слідство СБУ має дати оцінку правомірності дій НАБУ і ГПУ

Працівники Національного антикорупційного бюро України стежили за всім Департаментом розслідування особливо важливих економічних злочинів, заступником начальника якого є Дмитро Сус. Про це в ході прес-конференції повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було встановлено, що стеження велося не за Сусом, а за всім департаментом в цілому",- повідомив Луценко.


"Слідство СБУ має дати оцінку правомірності дій обох сторін. Повинні бути відповіді, чому велося стеження за Сусом, чому не представлялися, застосували фізичну силу до прокурорів...", - додав він.

"Ключовий свідок, якого допитував Сус... був демонстративно розстріляний в центрі Києва... До нас дійшла інформація, що наступним буде Сус. Тут (в департаменті розслідування особливо важливих економічних злочинів - ред.) розглядається справа щодо Злочевського, щодо інших посадових осіб. Тому, звичайно, пан Сус визначає стеження за собою", - розповів Луценко.

Луценко пояснив, що Сус визначив двох людей, які вели за ним стеження, один з яких пізніше представився працівником НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі ГПУ виявили обладнання для прослуховування та стаціонарної стеження, встановлене в квартирі на вулиці Симона Петлюри, вікна якої виходять на приміщення одного з департаментів Генпрокуратури.

У квартирі, з якої велося стеження, знайшли посвідчення співробітників НАБУ і папери з прізвищем Дмитра Суса.