ua en ru

В роботі одного з енергоблоків Запорізької АЕС зафіксовано порушення

В роботі одного з енергоблоків Запорізької АЕС зафіксовано порушення Фото: Запорізька АЕС (npp.zp.ua)

Створена комісія з розслідування порушення

В роботі одного з енергоблоків Запорізької атомної електростанції сьогодні, 29 червня 2017 року, було зафіксовано порушення. Про це йдеться у повідомленні Державної інспекції ядерного регулювання України у Facebook.

"Порушення в роботі енергоблоку № 6 ВП Запорізька АЕС. 29.06.2017 року енергоблок № 6 ЗАЕС працював на потужності Nел = 990 МВт. О 08:55, при виконанні переходу по маслоохолоджувачам маслосистеми головних циркуляційних насосів, відбулось відключення головного циркуляційного насосу № 1, внаслідок чого, дією автоматичного захисту, реакторну установку було розвантажено до Nел = 615 МВт", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі подія кваліфікована як порушення категорії "П08" відповідно до НП 306.2.100-2004 "Положення про порядок розслідування та обліку порушень в роботі атомних станцій" рівень по INES - "нижче шкали/рівень "0”.

Крім того, повідмоляється, що до роботи та дій персоналу зауважень не було, створено комісію для розслідування порушення.

"Радіаційний стан на майданчику Запорізької АЕС без змін, фізичний захист знаходиться у штатному режимі", - йдеться у повідомленні.

Порушення в роботі енергоблоку № 6 ВП «Запорізька АЕС» 29.06.2017 року енергоблок № 6 ЗАЕС працював на потужності Nел =...

Опубліковано Державна інспекція ядерного регулювання України 29 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновників Запорізької АЕС підозрюють у зловживаннях на 18 млн гривень.