ua en ru

Чиновників Запорізької АЕС підозрюють у зловживаннях на 18 млн гривень

Чиновників Запорізької АЕС підозрюють у зловживаннях на 18 млн гривень Фото: Запорізька АЕС

Чиновники заплатили за розрахунки землетрусів 18 млн гривень

Чиновників Запорізької АЕС підозрюють у зловживаннях на 18 млн гривень, які були виділені на послуги з виконання розрахунків на сейсмічний вплив на устаткування реакторного відділення енергоблоків № 1-2 АЕС. Про це з посиланням на відповідну ухвалу суду повідомляють "Наші гроші".

Як зазначається, у 2016 році Запорізька АЕС замовила компанії Unix CZ s.r.o. послуги з виконання розрахунків на сейсмічний вплив на устаткування реакторного відділення енергоблоків № 1-2 Запорізької АЕС.

"У ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ВП "Запорізька АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом", всупереч інтересам державного підприємства, шляхом зловживання своїм службовим становищем, у ході реалізації укладеного між ВП "ЗАЕС" та підприємством Unix CZ s.r.o., з урахуванням того, що надані Unix CZ s.r.o. звітні документи не пройшли в установленому порядку державну експертизу та не узгоджені з Державною інспекцією ядерного регулювання України, що є порушенням Технічних вимог на закупівлю цієї послуги та умов даного договору, оформили з підприємством акти здачі-приймання наданих послуг", - йдеться у повідомленні

Зазначається, що чиновники ЗАЕС оформили з підприємством акти здачі-приймання наданих послуг та відповідні фінансові документи для проведення оплати коштів за вказаним договором, що призвело до безпідставного перерахування грошових коштів на рахунки Unix CZ s.r.o. на загальну суму 18 059 932,49 гривень.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем).

Як повідомляє видання, чеська компанія Unix CZ s.r.o. контролюється Олександром Альтманом, який відомий завдяки рейдерському захопленню телеканалу ТВі у 2013 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-посадовців КМДА судитимуть за розтрату 870 тис. гривень дітей-інвалідів та сиріт.