ua en ru

Працюючі пенсіонери мають право на субсидію, - Мінсоцполітики

Працюючі пенсіонери мають право на субсидію, - Мінсоцполітики Ілюстративне фото (facebook.com/dnrlive)

Єдиним критерієм для розрахунку розміру субсидії є дохід людини

Працюючі пенсіонери в Україні мають право на субсидію на основі пенсії і заробітної плати, які вони отримують. Про це йдеться в роз'яснені Міністерства соціальної політики України.

Як зазначається в повідомленні, тим, хто перестав працювати, беруть до уваги розмір місячної пенсії за місяць, що передує зверненню за субсидією. Якщо пенсіонер перестав працювати чи вийшов на пенсію, йому потрібно протягом місяця з декларацією звернутися в управління соціального захисту, і допомогу перерахують з урахуванням лише одного доходу - пенсії.

"Єдиним критерієм для розрахунку розміру субсидії є дохід людини", - наголосили у прес-службі Мінсоцполітики.

Як писало РБК-Україна, Кабінет міністрів України працює над впровадженням монетизації субсидій у три етапи. На сьогодні Мінсоцполітики підготовлено пропозиції про запровадження монетизації в три етапи: з 1 січня 2019 року - близько 100-150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів; з 1 травня 2019 року - монетизація для домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 роки; з 1 жовтня 2019 року - повний перехід на монетизацію.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві соціальної політики України повідомили про те, що у загальному випадку для оформлення субсидії потрібні лише заява і декларація про доходи