ua en ru

Робота шахти ДТЕК "Комсомолець Донбасу" припинена через аварію

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко розпорядився призупинити роботу вибоїв шахти "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" (м. Кіровське, Донецька область), де сьогодні в 5:20 стався спонтанний викид метану без спалаху, для перевірки дегазаційних заходів і ступеня небезпеки пластів за раптовими викидами вугілля і газу. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Сім'ї шахтаря, загиблого в результаті аварії, буде надана вся необхідна допомога. З ними зараз перебувають представники керівництва шахти і трудового колективу, йдеться в повідомленні. Четвертий гірник, якому вдалося вибратися із зони аварії самостійно, госпіталізований з діагнозом "отруєння рудничним газом" і з підозрою на струс мозку. Його життю ніщо не загрожує.

На місці події працюють уже п'ять взводів української Державної воєнізованої гірничорятувальної служби та 29 працівників шахти для забезпечення вивантаження гірської породи з завалу на поверхню і запуску додаткового локального вентилятора.

Діє штаб з ліквідації аварії.

У момент події під землею працювали 300 осіб, з них на аварійній ділянці - четверо. Про пригоду проінформований акціонер ДТЕК - Рінат Ахметов.