ua en ru

Робота Пенсійного фонду буде оцінюватися за новими критеріями, - Королевська

Об'єктивна оцінка результатів роботи Пенсійного фонду України буде базуватися на нових критеріях. Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська по завершенні наради з начальниками головних управлінь Пенсійного фонду, де були затверджені відповідні критерії, повідомила прес служба Мінсоцполітики.

"Для об'єктивної оцінки результатів роботи Пенсійного фонду ми розробили і сьогодні затвердили низку критеріїв. Серед них ключовими є кількість застрахованих осіб та кількість штатних співробітників підприємств, установ та організацій", - сказала вона.

За словами Королевської, це не нормально, коли в країні нараховується близько 20 млн. працюючих, а платників єдиного соціального внеску (ЄСВ) серед них лише 13 млн. 302,8 тис. осіб.

Читайте також: Дефіцит Пенсійного фонду не має перешкоджати запровадженню другого рівня пенсійної системи, - Королевська

Також серед критеріїв оцінки роботи Пенсійного фонду Міністр назвала розмір фонду заробітної плати, з якого сплачується ЄСВ.

Крім того до переліку критеріїв оцінки роботи ПФУ увійшли кількість працівників з мінімальною зарплатою, підвищення "середньої" зарплати, заборгованість з ЄСВ та заборгованість по пільгових пенсіях.