ua en ru

Дефіцит Пенсійного фонду не має перешкоджати запровадженню другого рівня пенсійної системи, - Королевська

Запровадження другого рівня накопичувальної пенсійної системи може відбутися за умов перегляду деяких нормативно-правових актів. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає прес-служба міністерства.

"Експертна група, створена при Міністерстві соціальної політики, пропонує переглянути передумови започаткування сплати внесків до накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Зокрема, пропонуємо знизити віковий ценз участі застрахованих осіб з 35 до 25 років, тобто взяти участь у другому рівні пенсійної системи зможуть особи не старші за 25 років", - зазначила Наталія Королевська.

Крім того, в Мінсоцполітики пропонують розпочати перерахування внесків з кінця 2014 - з початку 2015 року. "При цьому треба внести зміни до законодавства, щоб впровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування могло відбуватися, незважаючи на дефіцит в бюджеті Пенсійного фонду", - уточнила міністр.

Читайте також: Заборгованість підприємців перед ПФУ за пільгові пенсії становить 5,5 млрд грн, - Мінсоцполітики

Також Королевська відзначила, що для запровадження запланованих змін потрібно визначитися з доцільністю створення та функціональністю Накопичувального пенсійного фонду та відпрацювати державні механізми захисту коштів фонду і гарантій для населення.