ua en ru

Робоча група з питань Нацагентства з вищої освіти визначила кроки для його запуску

Робоча група  з питань Нацагентства з вищої освіти визначила кроки для його запуску Фото: Роман Греба

Вчора, 23 червня 2016 року, відбулося перше засідання робочої групи з питань діяльності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО, Нацагентство). Про це РБК-Україна повідомило джерело у Міністерстві освіти і науки.

Як відомо, НАЗЯВО є незалежним колегіальним органом. З 1 вересня минулого року новостворене Національне агентство набуло повноважень, передбачених Законом України "Про вищу освіту", і мало повноцінно запрацювати. Однак, як зазначило джерело, через відсутність політичної волі минулого керівництва Міносвіти та інші перепони процес запуску так і не розпочався.


"Саме вирішення проблемних питань щодо початку функціонування НАЗЯВО є основною метою роботи нового дорадчого органу Міністерства освіти і науки. Підсумком засідання робочої групи став план із забезпечення діяльності НАЗЯВО. У ньому визначені короткострокові кроки для найшвидшого запуску роботи Національного агентства", - розповіло джерело.

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки від 21 червня 2016 року №700 до складу робочої групи увійшли представники Міністерства освіти і науки України, інших органів виконавчої влади, освітянської та наукової еліти. Очолює робочу групу заступник Міністра освіти і науки України - керівник апарату Роман Греба.

Зазначимо, Роман Греба під час Революції Гідності як адвокат-волонтер захищав права постраждалих на Майдані.

До призначення заступником Міністра освіти Греба обіймав посаду заступника міністра Кабінету міністрів, очолював комісії службових розслідувань, ініційованих прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Зокрема, перевірку діяльності Державної фіскальної служби та Державної фінансової інспекції, роботи екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова. А також обставини підписання контрактів на імпорт електроенергії з Росії та поставок її до Криму.