ua en ru

Робоча група Ради розглядає в основному порушення часів Яценюка, - нардеп

Робоча група Ради розглядає в основному порушення часів Яценюка, - нардеп Фото: Олег Осуховський

Робоча група розглядає зловживання у держсекторі за січень-вересень 2014 р.

Факти зловживань, які розглядає робоча група Верховної ради України по перевірці можливих фактів зловживань у державному секторі економіки, припадають переважно на період діяльності уряду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це заявив журналістам голова групи, позафракційний народний депутат Олег Осуховський після завершення закритого засідання робочої групи з перевірки фактів можливих зловживань у державному секторі економіки, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми розглядали, і зокрема ті факти, які вам навів - це січень-вересень 2014 р., тобто в основному на період діяльності уряду Яценюка", - заявив Осуховський.

"Але ми повинні відрахувати цей період з січня по лютий, коли все ще діяв режим Януковича", - додав нардеп.

На уточнююче питання про те, чому деякі представники робочої групи заявляють про те, що виявлені зловживання стосуються уряду Миколи Азарова, а не Яценюка, нардеп додав: "Наша група складається з багатьох депутатів з різних фракцій, фактично більшість присутніх - члени коаліції. І, можливо, є такі факти, що вони не хочуть розголошувати. Але є конкретні факти, які ми опрацьовуємо разом на робочій групі і доводимо до вас всю правду".

Нагадаємо, вчора в робочій групі Ради заявляли, що не можуть визначити період вчинення порушень в енергетиці на держпідприємствах, про які повідомляв екс-глава ДФІ Микола Гордієнко.