ua en ru

Робоча група з урегулювання кризи пропонує негайно почати переговори, - Лукаш

Робоча група з врегулювання політичної кризи вимагає припинити ескалацію конфлікту та збройне протистояння та негайно сісти за стіл переговорів.

Робоча група з врегулювання політичної кризи вимагає припинити ескалацію конфлікту і збройне протистояння і негайно сісти за стіл переговорів. Про це заявила в.о. міністра юстиції України Олена Лукаш (на фото), передає прес-служба глави держави.

"Протест, який ще вчора анонсувався опозицією як мирна акція, сьогодні розпочався відкритим збройним протистоянням екстремістів. Опозиція проігнорувала заклики Президента України Віктора Януковича і лідерів Європейського союзу, США та Росії до мирного врегулювання конфлікту", - зазначила Лукаш.

Вона підкреслила, що сьогодні лідери опозиції персонально відповідальні за новий етап загострення протистоянь.

"Їх дії поставили під загрозу громадянський мир і майбутнє України", - зазначила вона.

Лукаш підкреслила, що робоча група з врегулювання політичної кризи в Україні звертається з вимогою припинити ескалацію конфлікту та збройне протистояння та закликає негайно сісти за стіл переговорів.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Служба безпеки України (СБУ) готові о 18:00 навести порядок у Києві всіма доступними засобами.