ua en ru

Робоча група з ліквідації Господарського кодексу запрацює наступного місяця

Робоча група з ліквідації Господарського кодексу запрацює наступного місяця Фото: робоча група з ліквідації Господарського кодексу запрацює наступного місяця

До робочої групи будуть запрошені представники всіх органів державної влади, які регулюють комерційну діяльність

Робоча група з модернізації правового регулювання умов ведення бізнесу в Україні та паралельного скасування Господарського кодексу України запрацює наступного місяця. Про це на брифінгу заявив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступного місяця вона буде сформована і почне роботу", - повідомив він.

За його словами, до робочої групи будуть запрошені представники всіх органів державної влади, які так чи інакше регулюють комерційну діяльність.

"Це буде достатньо великий форум, в який будуть запрошені всі органи державної влади, які так чи інакше регулюють комерційну діяльність чи керують, управляють державним майном, чи мають дотичність до сфери цього регулювання", - сказав він.

Водночас Сергій Пєтухов запевнив, що деякі норми Господарського кодексу, який планується ліквідувати внаслідок реформи, будуть перенесені в нове законодавство.

"Ті норми правового регулювання в Господарському кодексі, які або свого часу були перенесені з галузевого законодавства в Господарський кодекс, або ті нові новели Господарського кодексу, які дійсно за ці 10 років були необхідні і...тобто довели свою ефективність, вони будуть перенесені в інші нормативно-правові акти", - зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно заступник міністра юстиції з питань євроінтеграції Сергій Пєтухов провів презентацію, яка, по суті, стала початком процесу скасування Господарського кодексу.