ua en ru

Рабінович заявив, що Льовочкін та інші нардепи від ОБ "на гачку у влади"

Рабінович заявив, що Льовочкін та інші нардепи від ОБ "на гачку у влади" Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, Льовочкін "до цих пір має вплив на події в країні"

Народні депутати від "Опозиційного блоку", а особливо Сергій Льовочкін, "сидять на гачку у влади". Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Така людина, як Сергій Льовочкін, потрібна будь-якій влади! Людина, яка продасть за гроші своїх виборців, – найкорисніший для влади куратор опозиції. Влада буде за нього боротися і захищати, але ніяк не саджати за ґрати. Будь-якій владі потрібні такі шакали", – зазначив Рабінович.

На його думку, більшість "антинародних рішень" парламенту останнім часом були прийняті за підтримки фракцій БПП, "Народний фронт" і "Опозиційний блок".

"І якщо перші дві з них – провладні фракції, і зрозуміло, що вони захищають свої закони, то зрада "Опоблоку" для мене є великим шоком. Його представники сидять на гачку у влади, проходять по ряду кримінальних справ, і тим не менш, вони навіть зараз беруть участь у ряді газових схем і користуються фінансовими привілеями для своїх банків. Жоден "опоблоківець" не покараний – їх вигідніше тримати на поводку", – заявив парламентарій.

При цьому Рабінович висловив упевненість, що "Льовочкін до цих пір має вплив на те, що відбувається в країні".

"Льовочкін – бенефіціар української корупції. За Кучмою, а потім за Януковичем завжди стояв Льовочкін: підніміть старі фото – він завжди за плечима хазяїна. Спочатку мені теж здалося, що він розумний і освічений чоловік. Але за цією усміхненою маскою інтелігентної людини – злобне обличчя того, хто грабував і грабує країну безсоромно", – підкреслив нардеп.

Політик нагадав, що раніше подав у Національне антикорупційне бюро та інші правоохоронні органи документи, згідно з якими "Льовочкін купив найдорожчі в світі землі на Кап-Ферра (Франція)".

"Уявіть, не арабські шейхи, а Сергій Льовочкін купив чотири ділянки на 80 мільйонів доларів – і об'єднав їх в одну, а також придбав яхту "Білуга", а ще й утримує телеканал "Інтер", який обливає брудом неугодних. І все це куплено і функціонує лише на одну зарплату нардепа, адже він офіційно ніколи не працював у бізнесі", – зазначив нардеп.

Він також заявив про наявність 72 офшорних компаній, які "записані на Льовочкіна та його сестру".

"По всій видимості, у його сестри талант фінансового генія, якщо бізнес приносить такий прибуток. Таку динаміку зростання прибутку показують тільки компанії сім'ї Левочкіних і Facebook Марка Цукерберга. От за все це люди, які називають себе опозицією і продають своїх виборців, формально присутні в Раді, а на ділі – гріються на своїх віллах за тисячі кілометрів від Києва", – додав Рабінович.