ua en ru

Рабінович: у "За життя" є план відновлення миру на Донбасі

Рабінович: у "За життя" є план відновлення миру на Донбасі Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович також закликав опозицію висунути єдиного кандидата в президенти

Представники політичних партій, які орієнтуються на виборців півдня, сходу та центру України, повинні об'єднатися і висунути єдиного кандидата на президентських виборах задля врегулювання ситуації на Донбасі. Про це народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна".

"В умовах, коли всім втовкмачують в голови, що в другий тур президентських виборів вийдуть чинний президент Петро Порошенко і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, реальна опозиція повинна зробити все, щоб розвіяти цей міф. Ми повинні об'єднатися. Ми ведемо складні переговори – і я зроблю все, щоб люди на виборах отримали гідну альтернативу цій злодійкуватій владі", - сказав Рабінович, додавши, що готовий пожертвувати репутацією і амбіціями заради того, щоб люди півдня, сходу і центру країни отримали єдиного кандидата на майбутніх виборах.

"Звісно, якщо ми не доб'ємося висунення єдиного кандидата, то партія "За життя" теж висуне свого кандидата на пост глави держави. І нехай ймовірність висунення єдиного кандидата невелика, і вже сьогодні про свої претензії на цю посаду заявили десятки політиків, я зроблю для цього все від мене залежне", – підкреслив парламентарій.

При цьому, на його думку, інститут президента марний та навіть шкідливий для України, його слід ліквідувати і перейти до парламентської форми правління.

"Я не ідеальна людина, але точно кращий за всіх тих, хто сьогодні заявляє про готовність керувати країною. Я не так давно в політиці, але мені не соромно за жодне моє голосування в залі Ради. Я заявляю, що після перемоги на виборах протягом року взагалі ліквідую пост президента, продам всі палаци і резиденції, заберу у 10 людей в країні і всяких там "нафтогазів" права на розпорядження нашими надрами і встановлю справедливі тарифи. У мене немає спраги влади, але я змушений буду балотуватися на противагу всім цим "наполеонам", які уявили себе великими керівниками і довели країну до ручки", – зазначив народний депутат.

Народний депутат заявив, що тільки "За життя" є чіткий план врегулювання ситуації на Донбасі.

"Тільки у нас є план, який встановить негайний і остаточний мир – і я їм ділився з представниками іноземних посольств і навіть з нашими політичними опонентами. Він не простий, але зможе змінити ситуацію на сході країни в кращу сторону і допоможе відстояти національні інтереси нашої країни, поверне Україні Донбас", - резюмував Рабінович.