ua en ru

Рабінович виступить у Європарламенті з доповіддю про корупцію в банківській галузі України

Рабінович виступить у Європарламенті з доповіддю про корупцію в банківській галузі України Фото: Вадим Рабінович

Нардеп розкритикував діяльність НБУ

Народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович заявив про намір виступити в найближчі місяці в Європарламенті з доповіддю про корупцію в банківській галузі України. Про це він повідомив у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

"Набагато важливішою за безвізовий режим для нас влада без крадіїв... Якщо правоохоронні органи не вживатимуть заходів до керівництва Нацбанку за зруйновану фінансову і банківську системи держави, за нахабні, злочинні заяви, які прозвучали на "плівках Рожкової", я обіцяю, що всі вони будуть предметом моєї доповіді в Європарламенті в найближчі місяці", - заявив політик

Рабінович вважає, що повернути довіру до банківської системи держави в нинішніх умовах неможливо, оскільки правоохоронна система "не зробила і кроку по знаменитих "плівках Рожкової".

"Луценко, Холодницький, Ситник, хіба ви не чули "плівки Рожкової", хіба ви не знаєте про схеми, коли російські банки платять за лобізм під час війни, — і всі ми чуємо в ефірі це знамените "вау!" за перекладені 50 мільйонів? Хіба не обвалена гривня, не виведені мільярди з країни? Чому ви не порушуєте кримінальні справи: що — своїх чіпати не можна?", - заявив нардеп.

Він також висловив переконання, що недоліки у своїй роботі, проблеми у веденні банківської системи "намагаються знівелювати".

"Ввести обмеження на готівкові в 50 тис. гривень або скасувати 2 відсотки пенсійного збору з обміну валюти... Нацбанк стурбований тим, що треба повертати гроші від населення в банківську систему... А люди не вірять їй: після Е-декларацій в два рази більше не вірять, після афери з Приватбанком – в три рази... Нам не дають розпоряджатися своїми грошима, крім того, не забувайте, банки будуть брати комісії з будь-якого платежу... І це продовження політики зневажливого ставлення держави до своїх громадян! Треба було зняти комісію по платежах, скажімо, для сімейних покупок, — і тоді б, можливо, це зрівняло б ситуацію у відносинах громадянин-держава... Але все це дрібниці в порівнянні з мільярдними розкраданнями, які так і не розслідувані, людям не повернуті гроші!", - заявив парламентарій.

"Адже у нас як: якщо тільки яку-небудь гидоту для людей хочуть зробити, відразу посилаються на досвід Європи... Я от вже точно знаю: якщо говорять про європейський досвід, значить, точно обікрали!.. Але ви спробуйте в Європі у когось забрати право щось робити!.. На наших очах знищена як банківська, так і вся фінансова система в державі, — і я сильно сумніваюся, що подібним чином їй повернуть довіру... та й кому вірити: Гонтаревій і Рожковій? Так тоді краще вже самим собі не вірити!", - додав лідер політсили.

Рабінович також нагадав про мітинги під НБУ і закликав розслідувати справи по банківських розкраданнях до кінця. "Доведіть справи по банківських розкраданнях до кінця, посадіть злодіїв, — і тоді ми будемо вам вірити! А вірити пройдисвітам і шахраям, що керівнують банківською системою в країні, ми не будемо!", - резюмував Рабінович.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року ЗМІ повідомляли про обшуки в будинку заступника голови Національного банку України Катерини Рожкової.