ua en ru

Рабінович: влада України боїться проводити перепис населення

Рабінович: влада України боїться проводити перепис населення Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

На думку Рабіновича, владі страшно оголосити, скільки взагалі людей залишилося в державі

Влада України боїться проводити перепис населення. Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми на телеканалі "112 Україна".

"У результаті діяльності двох останніх урядів ми сьогодні прийшли до того, що в країні не вистачає кладовищ. При тому, що люди масово виїжджають з України – все одно не вистачає. Вони бояться провести перепис, тому що їм страшно сказати, скільки громадян вони вбили. Їм страшно проводити перепис, бо страшно оголосити, скільки взагалі людей залишилося в державі", – заявив політик.

Так народний депутат прокоментував внесений Кабінетом міністрів України на розгляд парламентом законопроект №8248 про кремацію і біозахоронення.

"Кабмін вніс у Раду законопроект №8248. Я хочу, щоб ви почули результати роботи нашого уряду, результати роботи нинішньої влади – всі вони в одному цьому законопроекті. Ось він переді мною. Вони його подали 5-го квітня. І тепер вважають, що цей проект повинен стимулювати українців – віддавати перевагу кремації і вводити поняття "біозахоронення", тому що кладовищ не вистачає", – констатував парламентарій.

Він додав, що законопроект №8248 члени уряду повинні "набити собі на лобі" як нагадування про надзвичайно свого цинізму.

"Біозахоронення в їх понятті – це велика загальна братська могила, де не передбачена установка могильних плит, пам'ятників та інших надгробків, а можлива тільки встановлення інформаційних табличок. Крім того, вони пропонують дозволити поховання в парках, сквериках та інших місцях на розсуд будь-якої місцевої влади. Припустимо, ви дали чиновнику 100 гривень або тисячу, і він прийняв рішення на центральній площі вас поховати. Що я можу сказати з цього приводу. Я думаю, що законопроект №8248 треба набити їм на лобі, щоб вони до дзеркала підходили і бачили цей маячний документ... Я все розумію. Я бачив такий цинізм, що в голові не вкладається, але після цього законопроекту говорити, що ви добре керуєте країною – значить нахабно брехати", – підкреслив він.

Він упевнений, що якщо влада не вміє ефективно керувати країною, про що свідчать подібні закони про кремації, вона повинна піти.

"Так ви всіх нас хочете загнати в цю біомогилу разом з вашою Супрун (в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, – ред.) та іншими представниками уряду. Тому що у вас немає ні совісті, ні розуму, ні хисту керувати країною. Якщо ви не можете керувати податками українських громадян – підіть. А ви не можете і продовжуєте. І в результаті видаєте закон, по якому нас повинні ховати в цих біомогилах, а перед цим Супрун нас розбере на органи своїм законом, кров теж заберуть і на захід вивезуть. Це просто кошмар – у що вони хочуть перетворити Україну", – резюмував Рабінович.