ua en ru

Рабінович: влада переконує українців, що нормальне життя - це популізм

Рабінович: влада переконує українців, що нормальне життя - це популізм Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що в українців не вистачає коштів "на елементарне"

Влада переконує українців, що нормальне життя - це популізм. Про це заявив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна".

"Якими ж треба бути людьми, щоб народові сказати сьогодні, що занадто сильно у вас зарплата зростає, і тому підвищувати її ми не будемо. Я хочу "порадувати" наших керівників. Вчора ООН оприлюднила список з 15 країн світу, які, на думку експертів, голодують. Серед них – Афганістан, Бурунді, Сомалі, Україна і Ємен. Вдумайтеся в це. Влада знахабніла до такого ступеня, що сьогодні людям нічого жерти, а вони беруть і кажуть, що у них все шикарно, навіщо їм піднімати зарплату. У людей не вистачає на елементарне, а вони кажуть, що у вас все гаразд, ще трошки потерпіть", – розповів парламентарій.

Він також відкинув звинувачення у популізмі, зазначивши, що, на думку влади, жити нормально – це популізм.

"Вони просто не розуміють якихось елементарних економічних речей. Я пояснюю, що не може такого бути, щоб в такій державі, з такою інфраструктурою, з таким чорноземом, з такими людьми громадяни отримували менше тисячі доларів. А вони кажуть – це популізм. Я пояснюю інше – а те, що всі наші сусіди живуть нормально – це теж популізм?", – обурився політик.

Він навів приклади інших країн, де, незважаючи на відсутність будь-яких запасів газу або нафти і фінансової допомоги міжнародних організацій, середня зарплата громадян становить 800-1000 доларів.

"Словенія – країна, яка не відрізняється якимись запасами, але середня зарплата у них 815 доларів. Ірландія – країна, яка послала МВФ і нормально живе тепер, середня зарплата – 1563 долара. Ось поясніть мені, будь ласка, чому всі нормальні країни у світі отримують мінімум 800-1000 доларів, а у нас такі суми називають популізмом? Нещодавно в Ізраїлі, в країні, яка 70 років воює, ввели новий закон і зробили мінімальну погодинну зарплату – в перерахунку на наші гроші 212 гривень за годину. А українська влада розповідають, що у них немає можливості підвищити "мінімалку" до 4000 гривень в місяць", – підсумував Рабінович.