ua en ru

Рабінович: влада робить все для виїзду з країни працездатних і мислячих людей

Рабінович: влада робить все для виїзду з країни працездатних і мислячих людей Фото: Вадим Рабінович (facebook.com/vadymrabinovych)

На думку Рабіновича, влада намагається "вижити" з країни талановитих людей

Влада робить все можливе, щоб "вижити" з країни молодих, працездатних і мислячих людей. Про це заявив лідер партії "За життя", народний депутат Вадим Рабінович в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Мені все більше і більше здається, що влада мріє про те, щоб з країни виїхали всі працездатні і мислячі люди. Щоб вона залишилася один на один зі знедоленими людьми і тими, хто обслуговує цю владу. Все більше і більше "випирають" за кордон молодь, спеціально приймаючи закони, які не дають їм розвиватися. Ніхто з них не їде, тому що не любить свою країну. Вони виїжджають, тому що їм в своїй країні не дають жити. Для того, щоб люди залишалися, потрібно стимулювати можливості їх процвітання", – зазначив парламентарій.

За його словами, з України їдуть найбільш активні і працездатні люди, які змогли б позитивно вплинути на економічний розвиток, якщо б залишилися працювати в країні.

"Еміграція за останній час забрала у нас найцінніший ресурс – людей. Чехія вже почала проводити видачу паспортів українцям. Угорщина теж роздає паспорти. Я боюся, що за всіма цими чварами ми не роздивимося одне: ті, хто можуть врятувати економічне становище в країні – просто з неї поїдуть", – сказав Рабінович.

Нардеп навів приклад сусідньої Білорусі, де, на його думку, уряд проводить активну роботу з розвитку технологічних галузей.

"Сьогодні Білорусь створює хаби і з усього світу скликає людей, безкоштовно надає приміщення для роботи. У нас завжди сміялися, що це "картопляна країна". Сьогодні в цій "картопляній країні" набагато вищі пенсії і зарплати, ніж у нас. А що робити нашій молоді? Я вважаю, що країні сьогодні не вижити без тих пропозицій, які ми зафіксували в програмі партії "За життя". Це в першу чергу – звільнення від податків молоді і людей, які розвивають хай-тек в країні", – підкреслив парламентарій.

На його думку, зараз в Україні проблеми існують практично у всіх сферах, і вирішити їх можна тільки повністю змінивши існуюче керівництво країни, люструвавши всіх, хто працює у вищих ешелонах влади останні 20 років.

"Я не знаю сьогодні галузь, в якій все добре. Ми повинні викинути з голови думку голосувати за тих, хто вже майже 30 років обкрадає свою країну. Ми пропонуємо простий механізм люстрації: ті, хто керував країною останні 20 років, повинні піти. З Верховної ради, з Адміністрації президента, Кабінету міністрів. І така люстрація обов'язково буде", – запевнив політик.