ua en ru

Рабінович вимагає повернути розпродану землю в держвласність

Рабінович вимагає повернути розпродану землю в держвласність Фото: Вадим Рабінович

Нардеп також закликав провести публічну інвентаризацію земель в Україні

Україна не повинна знімати мораторій на продаж землі через вимоги Міжнародного валютного фонду. Таку думку висловив народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Ми не повинні дозволити, щоб влада відібрала у народу головне багатство України – землю. Бути кріпаками на своїй власній землі громадяни України не повинні, тому що Конституція гарантує право народу на землю", - написав Рабінович.

Він зазначив, що український чорнозем є "еталоном у всьому світі", тому "під час війни фашисти вивозили цю землю ешелонами до Німеччини". Так, політик називає три кроки, які пропонує партія "За життя", щоб не допустити продажу землі.

"Провести публічну інвентаризацію земель в Україні, повернути розпродану і розграбовану землю в держвласність, розробити і впровадити реальний план користування землею на основі оренди з механізмом державного земельного банку", - вважає парламентарій.

Рабінович повідомив, що вже почав розробку законопроекту про публічний аудит земельних ресурсів України та інвентаризації сільськогосподарських земель і найближчим часом подасть його у Верховну Раду.

Дорогие друзья! Нынешняя власть завершает процесс, который длится, увы, все 25 лет нашей независимости. Разворована стр...

Опубліковано Vadim Rabinovich 28 лютого 2017 р.

Зазначимо, мораторій на продаж сільгоспземлі сприймається експертами неоднозначно. Ряд з них висловлює побоювання, що олігархи та іноземні компанії таким чином можуть змусити жителів села продати землю "за копійки".