ua en ru

Рабінович: ситуація в економіці є наслідком "провальної" політики влади

Рабінович: ситуація в економіці є наслідком "провальної" політики влади Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович розповів про свою стратегію з виведення країни з економічної та політичної кризи

"Провальна" політика чинної влади призвела до того, що Україна потрапила в черговий світовий антирейтинг як країна з однією з найбільш нещасних економік. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Мало того, що наша економіка в небувалому занепаді — вона вже не в змозі зробити людей щасливими! Чергове підтвердження провальності політики чинної влади - Україна потрапила в топ-10 нещасних економік світу за версією Bloomberg. Тільки вдумайтеся: ми на 7-й позиції з 66-ти країн. Нас випередили такі країни, як Польща (28 місце), Литва (29), Румунія (45), Чехія (48) і Угорщина (50). Що вже говорити про щастя людей, навіть якщо економіка у нас така нещасна?", – написав політик.

Рабінович вважає висновки Bloomberg "цілком логічними", оскільки індекс нещастя вираховується за рівнем інфляції і безробіття.

"Очевидно, що і з тим, і з іншим у нас просто катастрофа. Зокрема, офіційний рівень безробіття у нас становить 10%. Для порівняння: Чехія – 2,9%, Угорщина – 4,2%, Польща – 4,9%, Румунія – 4,9%, Болгарія – 6,3%", – заявив парламентарій.

На думку Рабіновича, проблема полягає в тому, що "влада не думає про працевлаштування випускників ВНЗ, не забезпечуючи соціальних ліфтів, а також у тому, що вже немолодим людям складно знайти роботу".

"Я ж переконаний, що сильна держава повинна забезпечувати стабільне держзамовлення у вишах і піклуватися про тих, хто втратив роботу, незалежно від їх професії і віку", – заявив політик.

Він додав, що ситуація з інфляцією в Україні на сьогоднішній день ситуація ще гірша, ніж з безробіттям.

"Влада намагається робити хорошу міну при поганій грі, закладаючи в бюджет 7%, 9% інфляції на 2018 рік, але, за прогнозами економістів, реальна інфляція в Україні цього року досягне 15%. Оскільки, за даними Всесвітнього економічного форуму, саме інфляція є головною перешкодою для ведення бізнесу в Україні, стає очевидним, чому наша економіка визнана настільки нещасною", – зазначив Рабінович.

Нардеп також підкреслив, що вже кілька років пропонує розроблену ним і його командою стратегію виведення країни з економічної та політичної кризи.

"Партія "За життя" стверджує: лише рік потрібен, щоб вийти з цього злощасного кола, повернути ситуацію, а потім — взяти старт на економічне зростання, вести країну до процвітання, будувати "Швейцарію Східної Європи", в якій люди будуть жити заможно і щасливо!", – резюмував політик.