ua en ru

Рабінович вважає, що вимоги МВФ згубні для України

Рабінович вважає, що вимоги МВФ згубні для України Фото: Вадим Рабінович

Нардеп упевнений, що Україні не потрібно співпрацювати з МВФ

Народний депутат і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович вважає, що вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) згубні для України. Таку думку він висловив, коментуючи в прямому ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна" вимогу МВФ до України з приводу чергового траншу.

"МВФ дуже послідовний у своїх вимогах до України — під його диктовку ми знищуємо цілі галузі, вивозимо свій український ліс, щоб їм там, у Європі, легше дихалося. Давайте ще підвищувати пенсійний вік і забудемо, що тривалість життя у нас найнижча в Європі, — це означає, що українцям потрібно довічно працювати до пенсії. І що значить – прийняти закон про продаж української землі до весни: там що, всі подуріли. Нашій країні не потрібно співпрацювати з цією організацією", - заявив Рабінович.

Голова підкомітету ВР з прав людини привів у приклад Ірландію, "яка відмовилася від співпраці з МВФ і стала країною з прогресуючою економікою, Грецію, яка "відправила" МВФ і теж стала нормально розвиватися і працювати".

"Україні не потрібно співпрацювати з МВФ, не можна виконувати їх вимоги. Що значить, продавати землю зараз, коли всі доведені до злиднів! Її скуплять не прості українці, зовсім інші люди, ми знаємо, хто", - заявив він.

"Впевнений, що день, коли МВФ піде з України, буде днем звільнення. Хіба справжній друг прийде до вас у будинок і скаже: знаєш, зруйнуй його і тоді буду з тобою дружити далі. Хіба справжній друг скаже: підвищіть вік пенсіонерам, постинаєте ліси, убийте економіку", — зазначив Рабінович.

Він вважає, що Україні не потрібні ні МВФ, ні Росія, ні Європа. "Україні необхідно мати свою проукраїнську позицію, спрямовану на те, щоб люди краще жили", — резюмував політик.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд розгляне в найближчі тижні питання надання Україні чергового траншу. Розмір нового траншу може становити 17,5 млрд доларів.