ua en ru

Рабінович вважає, що опозиційний депутат у парламенті - "безправна істота"

Рабінович вважає, що опозиційний депутат у парламенті - "безправна істота" Фото: Вадим Рабінович

Парламентарій висловив своє невдоволення щодо роботи Верховної ради

Народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович вважає, що опозиційний депутат у парламенті - "безправна істота". Про це він заявив в ході прямого ефіру на телеканалі "112 Україна".

Зокрема, на думку нардепа, перемогти корупцію в країні не виходить через те, що всі ключові посади займають представники правлячих політсил, а опозиція фактично не має права на вирішальний голос.

Він також висловив своє незадоволення щодо роботи парламенту, який, на його думку, затягує ухвалення закону про опозицію. За словами Рабіновича, це не тільки пряме порушення демократії, але й фактор, що перешкоджає боротьбі з корупцією.

"У нас народилася абсолютно хибна традиція. Приходить президент. Тут же ставить свого прем'єра, главу Нацбанку, свого генпрокурора і так далі. Всі, що перевіряють владу – теж "свої". Яка ж це демократія?" — заявив політик.

На його думку, право формувати правоохоронні та контролюючі органи, навпаки, повинне бути за оппозициею. "Уявіть собі ситуацію. Порошенко президент, а в Тимошенко, наприклад, СБУ, а я, скажімо, генпрокурор. Ну все, корупція закінчиться в п'ять хвилин", — заявив Рабінович.

Політик також стурбований ситуацією, при якій депутатам від опозиції "практично неможливо втілити в життя свої законодавчі ініціативи".

"Опозиційний депутат у парламенті — безправна істота. Взяли моду навіть не голосувати законопроекти від опозиції", — стверджує парламентарій.

Рабінович також поділився з телеглядачами тим, що спікер парламенту "продовжує саботувати" ряд важливих законопроектів самого нардепа, наприклад, про безкоштовні ліки для пенсіонерів і незаможних і про введення кримінальної відповідальності за невиконання передвиборних обіцянок.

"Депутатів-опозиціонерів просто тримають як статистів, щоб легалізувати роботу коаліції, якої не існує, яка захопила владу", — резюмував Рабінович.