ua en ru

Рабинович розповів, яку "відмазку" придумали для Мартиненка його адвокати

Рабинович розповів, яку "відмазку" придумали для Мартиненка його адвокати Фото: Вадим Рабинович (прес-служба партії "За життя")

Мова йде про спроби захисту екс-нардепа запобігти передачі Україні відомостей щодо його швейцарських рахунків

Адвокати колишнього народного депутата Миколи Мартиненка придумали "цинічну відмазку" з метою переконати швейцарський суд не передавати Україні інформацію про його рахунки. Про це в ефірі програми "Хто кому Рабинович" на телеканалі "112-Україна" заявив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович.

"Пам'ятаєте скандал з "справою Мартиненко"? 17 народних депутатів і навіть один міністр прийшли в суд брати його на поруки... А днями в Швейцарії Мартиненко програв суд на дуже цікаву тему. Мартиненко та його адвокати подали в суд на те, щоб швейцарська сторона не передавала Україні інформацію про рахунки цього екс-народного депутата, про платежі і переводи, про фінансовий стан. Наявність цих рахунків Мартиненко раніше заперечував, а тепер раптом сам подав у суд на те, щоб їх приховували від України. Суд він там програв. А знаєте "відмазку", яку придумали Мартиненко і адвокати? Цитую, "тому що суд в Україні не відповідає міжнародним стандартам!" Вдумайтеся, який цинізм!", - обурився Рабінович.

Парламентарій підкреслив, що саме у нинішньої влади суди не відповідають міжнародним стандартам і не "саджають" корупціонерів.

"Хлопці, так це у вас суд не відповідає міжнародним стандартам, - у вашої влади, у вас, у кого в руках і суди, після зради "Опоблока", голосуючого вже не як опозиція, а разом з владою, і прокуратура, і всі правоохоронні органи ваші! Як же сталося так, що вони нічого не відповідають, нікого не садять з корупціонерів? Як там зі "справою Насірова"? А як - вертольоти з корупціонерами-податківцями вже усі приземлилися або ще літають?" - заявив народний депутат

Він також висловив упевненість, що з діючими підходами у нинішньої влади скоро все "скінчиться погано".

"Незважаючи на те, що я не вірю в прагнення парламенту боротися з корупцією, і, враховуючи величезну недовіру людей до всієї української системі боротьби з корупцією, я все ж думаю, що мотузочок потихеньку в'ється-в'ється, і скоро все скінчиться погано для влади, процвітаючої на корупції і казнокрадствоі Даремно так блатуют - все скінчиться погано! І результати "справи Мартиненко" у Швейцарії тільки яскравий цьому показник", - зазначив Рабінович

За словами нардепа, в даний момент у Верховній Раді фактично відсутня коаліція, однак владі підіграють ряд "опозиціонерів".

"В руках у влади і парламент - в ньому немає ніякої коаліції, всі це знають і розуміють. "Недокоаліція" не тільки імен своїх членів назвати не може, вона вимушена користуватися зрадою "Опоблока" і просувати свої жахливі рішення з допомогою цих голосів "переляканих опозиціонерів"!" - підкреслив політик.

Втім, на його думку, навіть після передачі Україні інформації про рахунки і переводи Мартиненка, справа навряд чи піде далі.

"Я не знаю, що буде, коли всі рахунки і переводи Мартиненко будуть передані Україні, - вірніше, всі це знають і чудово розуміють, своїх же в банді не здають! І що скажуть ті депутати і міністри, які брали Мартиненко на поруки, це теж всі знають: вони знайдуть, чим виправдати, адже він теж з когорти владних. Але ви даремно блатуете, мотузочок все в'ється, скоро це закінчиться погано, ви всю країну зробили заручниками своїх казнокрадських схем, - одне тільки питання: куди тікати будете?" - резюмував Рабінович.