ua en ru

Рабінович розкритикував роботу антикорупційних органів в Україні

Рабінович розкритикував роботу антикорупційних органів в Україні Фото: Вадим Рабінович

Нардеп упевнений, що хабар є результатом непрацюючої системи

Народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович розкритикував роботу антикорупційних органів в Україні. Про це він заявив у передачі "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

Зазначимо, раніше "Громадське" опублікувало дослідження, в якому сказано, що розмір середнього хабара в країні в десять разів перевищує розмір середньої заробітної плати. При цьому в Україні найбільша кількість антикорупційних організацій серед усіх країн Східної Європи. Тому у світовому рейтингу корупції Україна може займати 131 місце.

"Коли одне антикорупційне бюро, друге бюро, третє бігають один за одним, то це ні до чого доброго не приводить. Але в наших умовах існування організацій, які хоч трохи конкурують, можливо, дасть якісь плоди. Нам з трибун постійно розповідають, що все змінилося і почали жити по-іншому, але ми ж з вами знаємо: все це не так", - заявив Рабінович.

В якості прикладу роботи влади в країні політик наводить нещодавню заяву спікера парламенту Андрія Парубія.

"Виступив Парубій зі словами "нарешті ми цього досягли". Я подумав, нарешті щось зробили для країни, а виявилося – запрацювала віртуальна екскурсія по Верховній Раді. Ось і все, що зробила ця влада. Крім знищення парламентаризму, брехні своїй країні і своєму народові. Хабар – це результат непрацюючої системи. Люди дають хабарі тоді, коли не працюють державні інститути", - зазначив Рабінович.

За словами депутата, відсутність реформ в країні та погіршення рівня життя може призвести до масових акцій протесту.

"Наша влада не помічає, що хор незадоволених людей може перетворитися на землетрус. Хор людей, які за свою працю не в змозі прогодувати сім'ю, може викликати землетрус. А ось що послужить поштовхом до цього землетрусу, ми з вами не знаємо", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Рабінович закликав владу призначити дату позачергових виборів у Верховну Раду.