ua en ru

Рабінович розкритикував використання "мовного питання" в передвиборчих гаслах

Рабінович розкритикував використання "мовного питання" в передвиборчих гаслах Фото: Вадим Рабінович (прес-служба нардепа)

Рабінович прокоментував слова Фаріон про те, що не можна давати освіту і роботу тим, хто не знає української мови

Перед виборами українські політики знову піднімають "мовне питання", щоб "розділити" народ. Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи слова екс-нардепа Ірини Фаріон про те, що не можна давати освіту і роботу тим, хто не знає української мови.

"Давайте скажемо чесно, це вони знову піднімають перед виборами мовне питання, знову хочуть розділити народ. Ми будемо співати такі пісні, які ми хочемо. У мене вдома ввечері, якщо вип'ють 50 грам, співають і російські, і українські пісні. Вони нехай б'ються головою об стіну, а ми будемо їх продовжувати співати. А їм яка різниця? Це хамелеони. При комуністах вони будуть секретарями комсомольської організації, при націоналістах - керівниками націоналістів", - заявив Рабинович.

Крім того, Рабінович назвав Фаріон "хамелеоном", так як при СРСР вона була активним членом комуністичної партії і викладала російську мову, а при незалежній Україні стала націоналістом.

"Я уважно слухав колишнього керівника партійної окомуністичної рганізації пані Фаріон. У радянський час вона була активним членом компартії. А знаєте, що найцікавіше? У період царювання КДБ вона викладала російську мову іноземним студентам. І всі, хто жив за часів СРСР, знають, що для того, щоб викладати російську мову іноземцям, треба було, як мінімум, працювати в КДБ. Тепер ось цей ось "сброд за комунізм" раптом протягом години перефарбовується і каже, що треба вбити людей, бо вони розмовляють російською", - зазначив він.

Рабінович також заявив, що у нього більше поваги до екс-голови "Правого сектора" Дмитра Яроша, ніж до Ірини Фаріон.

"Фаріон каже, що у неї справжній націоналістичний стрижень. Але націоналізм не передбачає хамелеонства. У мене більше поваги до того ж Яроша, який чесний від початку до кінця. А коли людина 5 хвилин комуніст, а 5 хвилин ще хтось - вона у мене не викликає поваги. Треба вибрати. Не можна займатися наполовину проституцією, наполовину чернецтвом. Одночасно поєднувати дуже складно", - підсумував Рабінович.