ua en ru

Рабінович розкритикував діяльність парламенту за "відсутність прав у опозиції"

Рабінович розкритикував діяльність парламенту за "відсутність прав у опозиції" Фото: Вадим Рабінович

Нардеп заявив, що політики, які 25 років перебувають при владі, повинні бути люстровані

Політики, які вже 25 років перебувають при владі, повинні бути люстровані. Про це заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політсили "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу "112 Україна".

"Подивіться на тих, хто 25 років був у владі, двічі-тричі був міністром, прем'єром, ще більше – депутатом. Вони всі окремо – ну майже ангели. Всі вони окремо не крали, а країна розграбована до нитки, люди доведені до злиднів, ми скотилися до рівня африканських країн. Відпочити не хочете, хлопці? Ми ж не приречені тільки на нескінченну круговерть: Юля – Петя, Петя – Юля. Я вже два роки в політиці говорю одне і те ж: вистачить довіряти країну всім, хто 25 років її грабує. Люстрація потрібна така: хто був при владі – пора на відпочинок", – заявив нардеп.

Також Рабінович розкритикував діяльність парламенту за "відсутність прав у опозиції". "Мало того, що опозицію позбавили голосу, так депутат Юрій Береза ще погрожує, якщо народ "неправильно проголосує", влаштувати "ніч довгих ножів", просто вирізати опозицію. Це що таке: демократія? Європа?", – зазначив парламентарій.

Крім того, він різко висловився проти намірів у парламенті голосувати за пенсійну реформу, реформу охорони здоров'я та питання скасування мораторію на торгівлю сільськогосподарською землею.

"За всім цим я вбачаю цілеспрямовані дії зі скорочення українського населення, за знищення людей похилого віку. Супрун (виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, – ред.) говорить: нам потрібно два роки, щоб імплементувати реформу, а люди два роки просто не виживуть. Вони і перепис населення, тому не проводять, хоча давно вже повинні були. Нас в країні вже залишилося 25 мільйонів, а не 42. Дуже прошу виборців: дивіться за тим, хто голосує за це варварство, – і робіть висновки на виборах", – резюмував Рабінович.