ua en ru

Рабінович закликав Порошенка прокреслити "червону лінію" перед корупціонерами у владі

Рабінович закликав Порошенка прокреслити "червону лінію" перед корупціонерами у владі Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, опозиція має критикувати владу, а влада повинна "чесно жити"

Президенту України Петру Порошенку слід "прокреслити червоні лінії" перед представниками свого оточення та своєї партії, щоб припинити корупцію у владі. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на каналі "112-Україна", коментуючи виступ президента.

"Я рідко це роблю, але зараз згоден з президентом Порошенком ось в якому питанні. Під час військових дій, як він сказав, існують червоні лінії, які не можна переступати. Перше — не можна красти у країні, що воює. Так, корупція завжди була в Україні, але під час війни це називається мародерство. Тому, Петро Олексійовичу, подивіться на своє оточення, на своїх однопартійців, на сусідні партійні організації і прокресліть червоні лінії!", - заявив Рабінович.

На думку політика, коли вся країна "задихається", коли людям буквально немає на що жити, а "десяток чи два інших людей жиріють і мільярдами покриваються в своїх офшорах" – це і є та сама "червона лінія".

"Буду відповідати за себе. Поки буде існувати можливість, я буду продовжувати говорити правду. Це не червона лінія, це зелена лінія. Вона дозволяє нам жити і виживати. І там, де є слово правди, там можна жити і до чогось прогресивного прагнути. Ті, кому не подобається, нехай говорять своє, але кожен повинен говорити те, що він знає. Я знаю, я переконаний: Україна — сильна і багата країна, у нас сильний і вольовий народ. Нам потрібен мир, нам потрібно якнайшвидше прибрати казнокрадів від влади, відновити економіку, дати людям дихати, будувати "Швейцарію Східної Європи" з пріоритетом банківської справи, "хай-теку", агрогосподарств і розвитком будь-якого бізнесу, будь-якої підприємницької ініціативи. Ось така зелена лінія нашої партії "За життя" — і ми її маємо намір відстоювати!", - підкреслив парламентарій.

Рабінович також зазначив, що коли влада замішана в корупції, а опозиція утримується від критики такої влади, то це — "червона лінія з побудови держави".

"Опозиція має критикувати владу, а влада повинна чесно жити і давати жити людям, ось тоді ми будемо будувати країну. Але якщо влада краде, і опозиція засунула собі мову - самі знаєте куди - тому що вона куплена або залякана, тоді це червона лінія з побудови держави. Чесно жити, не красти, давати розвиток своєї країни, ставити великі і великі цілі... Ось який у мене підхід до побудови держави!", - резюмував політик.