ua en ru

Рабинович запропонував "Опозиційному блоку" прибрати з назви слово "опозиційний"

Рабинович запропонував "Опозиційному блоку" прибрати з назви слово "опозиційний" Фото: Вадим Рабинович (прес-служба нардепа)

За словами нардепа, голосування показало всім, що в парламенті утворилося справжнє більшість у складі НФ, БПП та Оппоблока

У Верховній Раді сформувалася нова серйозне парламентська більшість у складі "Народного фронту", "Блоку Петра Порошенка" та "Опозиційного блоку". Про це заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради України з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович, коментуючи українським ЗМІ голосування у ВР за законопроект, яким вносяться зміни до Господарського, Цивільного процесуального кодексів України, Кодекс адміністративного судочинства та інші законодавчі акти

"Прийнятий за основу закон - це вбивство правосуддя! Приймається прецедентне право. Прибираються адміністративні суди - і тепер такого поняття, як судовий розгляд "людина проти держави", більше не існує. І найстрашніше - це ось та ось прихована "спецконфіскація", яку влада ніяк не могла протягнути, а тепер протягла", - обурився парламентарій.

"Сьогоднішнє голосування показало всім нам, що в парламенті утворилася справжня більшість у складі "Народного фронту", БПП та "Опозиційного блоку". Тому я пропоную "Опозиційному блоку" прибрати з назви слово "опозиційний" і залишити просто "блок", наприклад, блок по інтересам", - запропонував політик.

"Як же ви, 23 людини, які називають себе опозицією, проголосували сьогодні закон, який знищує права людини і правосуддя. Опозиція не може голосувати з БПП та "Народним фронтом". Я розумію, що їм важко, що на них "висять" кримінальні справи, але не можна так зраджувати своїх виборців Півдня і Сходу - ми брали перед ними зобов'язання. Тому я вважаю, що сьогоднішнє голосування показало: дискусію про те, опозиційний блок до влади чи ні, можна вважати закритою", - упевнений Вадим Рабинович.