ua en ru

Рабінович пропонує МВФ конфіскувати за кредити України яхти і вілли Льовочкіна

Рабінович пропонує МВФ конфіскувати за кредити України яхти і вілли Льовочкіна Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович запропонував спосіб вирішення проблеми зростання держборгу без траншів МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) за кредити України повинен конфіскувати яхти і вілли народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна, а не "змушувати" платити простий український народ. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна".

"Мільярди з України вивозили не на валізах, не КамАЗами, це все проводилося через банківські рахунки з допомогою, в тому числі, Нацбанку. Простежити ці транзакції не складає труднощів для міжнародних фінансових інституцій. На ці гроші вже побудовані яхти, вілли, я знаю цілі українські поселення на світових морських узбережжях, які складаються з палаців. Ось конфіскуйте тепер це все. Відбирайте тепер яхти і вілли в Льовочкіна, але не змушуйте платити народ України, простим людям немає чим це робити. Вони всі розікрали ці кредити, а примушують нас платити. Українці – це чесний і сильний народ, не треба з нами так чинити. Це буде наша відповідь МВФ. Віддавати народ їм нічого не буде", – зазначив політик.

Він підкреслив, що державний борг України продовжує зростати, хоча людям "щодня розповідають про зростання промисловості і ВВП".

"Сукупний державний борг України в липні зріс ще на 1 мільярд. Ця влада не змогла отримати черговий транш МВФ, тому доїдають те, що залишилося в країні. А нам з вами розповідають кожен день про зростання промисловості і ВВП. При цьому загальний держборг у нас вже трильйон з гаком! Це катастрофічна ситуація – і треба терміново застосовувати якісь кроки, інакше ми передамо дітям країну з величезними боргами", – заявив парламентарій.

На думку Рабіновича, з допомогою простих розрахунків легко зрозуміти, скільки грошей міжнародним фінансовим організаціям на даний момент "винен кожен українець".

"Нам декларують, що у нас в країні живуть 45 мільйонів людей, хоча насправді нас, може, трохи більше 24 мільйонів. Саме тому не проводиться перепис населення. Зручно ж не говорити, скільки в країні живе людей. Так от, кожен українець з цих задекларованих 45 мільйонів – включаючи дітей, людей похилого віку, інвалідів та інші соціально незахищені верстви населення – винен 46 596 гривень! Якщо говорити про людей, які реально живуть у країні, тоді кожен з нас винен приблизно по 100 тисяч гривень різним міжнародним інституціям. Віддавати цей борг вже неможливо", – заявив нардеп.

Він також запропонував спосіб вирішення проблеми зростання держборгу України без траншів від МВФ.

"Моя пропозиція щодо держборгу дуже радикальна, але дуже чесна. Це шлях, яким пішли Греція і Ірландія. Після виборів ми запросимо представників міжнародних інститутів, які давали нам кредити, і скажемо їм дві речі. Перше: навіщо ви продовжували кредитувати корупціонерів, давати їм транші, які тепер хочете повернути? Ви ж прекрасно знаєте, що ці кошти йшли не туди, куди потрібно. І друге. Польщі МВФ списував і виділяв 87 мільярдів лише на старті її реформування – і тепер вона локомотив європейської економіки. Нам же видали копійки під драконівські умови. Нагадаю, що світові кредитори змушують нас позбавити пенсіонерів можливості вижити, вимагаєте вбивчою медичної реформи, вирубати наші ліси і так далі", – резюмував політик.