ua en ru

Рабінович: підвищенням цін на газ влада "розоряє" український народ

Рабінович: підвищенням цін на газ влада "розоряє" український народ Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Політик назвав "злочином" підвищення цін на газ

Підвищуючи ціни на газ, влада грабує народ, а не "робить його сильніше". Про це заявила народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми на телеканалі "112 Україна".

"Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зробив епохальну, "патріотичну" заяву про те, що, цитую, "підняття цін на газ для населення зробить Україну сильнішою". Я просто не знаю, як використовувати нормативну лексику, коментуючи це!.. Раніше Гройсман обіцяв нам, що жодна сім'я не заплатить більше 20% від свого сімейного бюджету за комуналку і що підвищення цін на газ не буде. Тепер уряд каже, що українці багато їдять, мало працюють, і для покращення нашого з вами життя не вистачає лише підвищення цін на газ. Таких придурків, як наші міністри, світ ще не бачив!", – обурився парламентарій.

Політик назвав "злочином" підвищення цін на газ "Нафтогазом", звинувативши керівництво НАК у "некомпетентності і крадіжках".

"Днями "Нафтогаз", який підвищує тарифи на газ для населення, а також показує приріст прибутку, вирішив у жовтні випустити додаткові облігації на 500 млн – 1 млрд, які, мабуть, планують просто вкрасти в українців. Глава НАК Андрій Коболєв, який не так давно виписав собі і своїм співробітникам мільйонні премії за попередню перемогу в суді над російським "Газпромом", просить Кабмін продати іноземним компаніям 49% акцій української газотранспортної системи. Тобто вони хочуть набрати кредитів, продати інфраструктуру, але при цьому призначають собі величезні бонуси! За що?", - заявив народний депутат.

Лідер партії "За життя" також прокоментував новину про те, що Європейський союз має намір надати Україні 1 млрд макродопомоги, назвавши її "черговим кредитом, який віддавати нашим дітям і онукам".

"Хочу розчарувати всіх, тому що це – кредит на 15 років, який потрібно буде віддавати нам, нашим дітям і тепер, схоже, ще й онукам. Іншим країнам ЄС допомагає безоплатно, а наша влада годується подачками, які повертати нам, народу України. Я впевнений, що нам така допомога не потрібна", – резюмував Рабінович.