ua en ru

Рабінович: підвищення ціни на газ стане катастрофою для 90% пенсіонерів

Рабінович: підвищення ціни на газ стане катастрофою для 90% пенсіонерів Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, в разі підвищення ціни на газ видатки на субсидії для українців можуть зрости на 20 млрд грн

Якщо уряд України погодиться на умови Міжнародного валютного фонду (МВФ) для отримання чергового траншу підвищить ціни на газ для населення на 60%, то витрати на субсидії для українців миттєво зростуть на 20 млрд грн. Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі своєї авторської програми на телеканалі "112 Україна".

Причому таке рішення, на думку Рабіновича, стане "контрольним пострілом в голову 90% пенсіонерів".

"Є приголомшливе вислів – "якщо Бог хоче покарати людину, він позбавляє її розуму". Ось це я зараз бачу у нашій владі. Жоден уряд у світі, жодна влада в світі, виходячи на фінішну пряму, перед виборами, не робить тієї маячні, яку роблять ці слабо керуючі собою і розумом люди. Для отримання чергового кредиту від МВФ вони хочуть збільшити ціни на газ для населення на 60%. Такої економічної тупості я не уявляв навіть в цьому уряді. Давайте я поясню. У разі підвищення ціни на газ видатки на субсидії зростуть приблизно на 20 млрд грн. Це моментально поглине ті гроші, які ми ніби отримуємо від МВФ. У Фонді з радістю будуть потирати руки, а заплатимо за це знову ми", – пояснив політик.

На його думку, після підняття ціни на газ кількість субсидиантов в країні відразу зросте з 60,2% до 72%.

"Сьогодні вже 60,2% споживачів газу сидять на субсидіях. Економічні тупиці, послухайте, що я вам скажу. Після підняття ціни на газ, цей показник в ту ж хвилину зросте до 72%, а це означає, що ринок вийде на позицію, де три чверті споживачів сидять на субсидіях. Я не розумію, для чого це вони роблять. Я не розумію, що відбувається в головах цих управлінців. Сьогодні до нас приїхав Міжнародний валютний фонд. Для тих, хто не розуміє, що це значить, я поясню ще раз – до нас приїхали міжнародні валютні флібустьєри, по-нашому пірати, щоб взяти на абордаж Україну", – вважає нардеп.

Крім того, парламентарій упевнений, що підвищення ціни на газ на 60% просто не переживе 90% пенсіонерів і малозабезпечених.

"Я пам'ятаю, як прем'єр сказав дві свої знамениті фрази: "Я покажу, як управляти країною" і "Ніколи не буде більше підвищення цін на газ, а максимально, що сім'я заплатить, – це 20%". Ось я пропоную 20% уряду і платити. Насправді підвищення ціни на газ на 60% реально є контрольним пострілом в голову практично 90% пенсіонерів і малозабезпечених. Але це те, чого вони і добиваються – вони хочуть звільнити країну від цих людей. Вони спеціально створюють нестерпні умови для молоді, щоб вона їхала. Тому що їм це все не треба", – констатував він.