ua en ru

Рабінович подає до суду на НАЗК через перешкоджання діяльності нардепа

Рабінович подає до суду на НАЗК через перешкоджання діяльності нардепа Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

На думку Рабіновича, НАЗК заважає боротися з корупцією іншим органам

Українські антикорупційні органи не тільки не борються з корупцією, але і заважають робити це іншим. Про це заявив народний депутат України, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович в ефірі "112 Україна".

"Антикорупційні органи в Україні не тільки не працюють, вони заважають тим, хто власними силами намагається боротися з продажністю чиновників. Саме тому в понеділок я подаю в суд на НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції, – ред.)", – підкреслив політик.

За його словами, однією з головних причин української корупції є безкарність.

"Хабарники вивозять вкрадені у нас гроші за кордон і впевнені в тому, що їх яхти і замки ніхто там не чіпатиме. Наявність запасного аеродрому надає їм впевненості, тому вони крадуть все нахабніше. Щоб це зупинити, я звернувся до французького суду з вимогою заарештувати віллу нардепа від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна, куплену їм за 40 млн євро – і добився успіху. Далі українській державі потрібно було заплатити один відсоток від вартості маєтку для того, щоб потім кошти за віллу Льовочкіна передали Україні. Я звернувся до всіх правоохоронних органів України, щоб вони продовжили і довели до кінця розпочате мною розслідування і передали кошти, але жодних дій не послідувало, і Льовочкін мав всі шанси знову отримати віллу в своє користування. Мені довелося особисто заплатити 382 490 євро, для того щоб Франція не повернула Льовочкіну помістя, яке він придбав за вкрадені в українців гроші", – заявив народний депутат.

Він зазначив, що для нього це питання принципове, і справа тут навіть не в конкретному Льовочкіні.

Фото: Facebook, Vadim Rabinovich

Рабінович подає до суду на НАЗК через перешкоджання діяльності нардепа

"Я повинен був це зробити, щоб раз і назавжди казнокради зрозуміли, що у них більше немає запасного аеродрому, їх будинки за кордоном будуть заморожені, відібрані і передані українцям!", – підкреслив парламентарій.

Він також заявив, що днями НАЗК відкрило справу проти нього нібито через неправильне оформлення в декларації про доходи ділянки землі та частки володіння телеканалом.

"Такого нахабства і підлості я не очікував навіть від нашої влади, адже мова йде якраз про ту земельну ділянку, яку я продав, задекларувавши це, щоб внести потрібну суму за арешт вілли Льовочкіна! Нечувано, щоб людину, яка своїми силами і засобами бореться з корупцією, притягували до відповідальності! Тим більше, що екс-глава НАЗК Наталія Корчак вже проводила перевірку і по земельній ділянці, і по телеканалу півроку тому. Тоді мені не були висунуті якісь претензії. Тепер же, коли я порушив "закон мафії" і спокусився на "святе" – нерухомість корупціонерів за кордоном – я потрапив в опалу. Більше того, я знову подав документи, в яких сказано, що депутати від "Опозиційного блоку" Бойко і Льовочкін витратили на перельоти по 140 млн гривень кожен і не відобразили це у своїх деклараціях", – зазначив Рабінович.

Парламентарій також нагадав про скандал в НАЗК, який, на його думку, свідчить про керованість даного органу з Адміністрації президента проти "неугодних" політиків.

"У листопаді 2017 року працівник антикорупційного відомства Ганна Соломатіна заявила, що "НАЗК управляється з Банкової і використовує декларування для покривання чиновників, лояльних до Адміністрації президента, і розправи над неугодними з метою особистого збагачення". Тоді ж вона назвала два прізвища політиків, яких будуть "мочити": Рабіновича і Тимошенко. Обіцяли розслідувати, але всі забули... В результаті Корчак так і не зважилася відкрито мене в чомусь звинувачувати, тому що немає ніяких підстав. Далі Корчак пішла "під оплески", а після призначення на пост глави НАЗК Олександра Мангула (зв'язки якого в БПП дуже міцні, навіть його дружина – помічник депутата від президентської фракції), справу вирішили знову запустити. Але їм не збити мене зі шляху! Я порушив головне правило української мафії – не чіпати святе, не чіпати нерухомість за кордоном! Я їх не боюся, а подаю в суд на голову НАЗК за те, що він перешкоджає народному депутату, і доведу свою правоту. Ніхто в українській політиці не віддавав своє, щоб принести користь власній країні. Ми переможемо на виборах і повернемо вкрадене в українців з-за кордону!", – сказав Рабінович.