ua en ru

Рабінович: після Омеляна правоохоронці повинні відкрити справу проти Супрун

Рабінович: після Омеляна правоохоронці повинні відкрити справу проти Супрун Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що нинішня влада краде не менше колишньої

Активізація НАБУ і справи проти діючих міністрів, зокрема, міністра інфраструктури Володимира Омеляна, в черговий раз доводить, що нинішня влада краде не менше колишньої, але це вже початок реальної боротьби з корупцією. Про це заявив зробив народний депутат України та лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі телеканалу NewsOne.

"Сьогодні з'ясувалося, що світлі "образи правлячої коаліції", яка складається з "Народного фронту" і БПП, не такі вже й світлі. Коли міністр інфраструктури Володимир Омелян розповідав про те, як він радів будівництву дороги в рідне село Бендери, і про те, як він хоче будувати Hyperloop, було зрозуміло, що це все йшло "від лукавого" ... НАБУ просто вчасно його зупинив, тому що ще вчора він заявляв, що залізничне сполучення нерентабельно, тому, мовляв, будемо будувати "гіперлупи". Мабуть, хотів розібрати залізницю, вкрасти гроші, а нам і далі розповідати про "гіперлупи" та інші фантазії", – підкреслив політик.

Парламентарій вважає, що ситуація навколо міністра інфраструктури не має нічого спільного з передвиборчою кампанією, а лише доводить, що міністр "нечистий на руку".

"Порушення НАБУ справи проти Омеляна не є політично мотивованим, бо він ніколи не говорив, що має намір балотуватися куди-небудь, так і провідним політиком його вважати не можна. Думаю, що антикорупційні органи просто почали реальну роботу "по посадках" корупціонерів. Адже нам уже четвертий рік розповідають, що у нас йдуть реформи, а навколо закриваються фабрики, заводи, школи і лікарні. Днями припинило свою роботу навіть морехідне училище Миколаєва, все винесли з будівлі і зняли символ навчального закладу! У мене питання: хто буде захищати Азовське море на іноземних бойових кораблях, які влада має намір накупити за величезні кошти?", - заявив народний депутат.

Лідер партії "За життя" заявив, що підозра Омеляну – це тільки початок, наступна – в. о. голови Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Якщо не садити хапуг, то скоро в Україні залишаться лише "гіперлупи" Омеляна і кавуни Гройсмана, які будуть возити на закордонних кораблях. Я радий, що міністром займається НАБУ, і думаю, що вже півсправи зроблено. Залишилося чекати справи по Супрун... В одному фільмі про другу світову війну є епізод, де на зруйнованому рейхстазі якийсь солдат написав: "Руїнами рейхстагу задоволений!". Так от, я буду повністю задоволений, коли всіх наших корупціонерів посадять", – резюмував Рабінович.