ua en ru

Рабінович звинуватив коаліцію у намаганні "знищити" Конституційний суд

Рабінович звинуватив коаліцію у намаганні "знищити" Конституційний суд Фото: Вадим Рабінович

Рабінович розповів про "союз" БПП, "Народного фронту" і "Опоблоку"

Народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович звинуватив коаліцію у намаганні "знищити" Конституційний суд. Про це він сказав в коментарі журналістам.

"Вирішальні 25 голосів для винесення цього трагічного рішення (мова йде про закон про Конституційний суд, - ред.) дав "Опозиційний блок". Найбільше підтримали закон 245 депутатів – без 25 голосів "опоблоківців" прийняття рішення було б неможливим. Якщо б не ці 25 голосів, правляча "недокоаліція" не отримала б можливість знищити Конституційний суд як незалежний орган, не змогла б перетворити його в інструмент протягування тих рішень, які через брак голосів неможливо прийняти в парламенті... Це нова "ширка" в складі "БПП-НФ-Опоблок". Я до сих пір перебуваю в шоці від цього: це ж пряма зрада своїх виборців, це вбивство Конституційного суду як незалежного органу, що це справжня трагедія і "чорний день" для Конституції", - сказав Рабінович.

На думку депутата, це було зроблено керівництвом фракції "Опоблоку", щоб "відмазати" двох депутатів від кримінальних справ. Рабінович також допустив, що у фракції "Опоблоку" була фінансова "мотивація", що може свідчити про політичну корупцію. За даними Рабіновича, мова може йти про суму в 10 млн доларів.

"Багато хто не розуміє, але насправді це не просто факт політичної корупції, а зрада своїх виборців, які не давали права "Опоблоку" підтримувати владу заради наживи або щоб уникнути в'язниці для своїх депутатів, це справжня трагедія для української політики", - заявив нардеп.

Рабінович впевнений, що "тепер у президента вся повнота влади в руках, він може отримати повноваження за Донбасу до 2020 року, що може поставити крах на світі на сході країни, люди позбавляються права оскаржити дії держави в чесних судах, а судді КС отримують довічні зарплати з захмарними сумами і автомобілі".

"КС тепер можна вирішувати ті питання, які не вдавалося "пропхати" "недокоаліції" у ВР", - додав політик.

На думку парламентарія, "це вдарить і по самих зрадниках, адже тепер не потрібен "Опоблок", все можна вирішувати і без нього в Конституційному суді".

"Опозиційний блок" даремно сподівається на те, що при цьому влада "спише" і не буде надалі шантажувати його депутатів кримінальними справами — це не видно тільки сліпцям. У фракції є і порядні люди, але соромно, що командують здачею голосів саме такі політичні сліпці... Вночі Льовочкін отримує інструкції в АП, а вдень змушує фракцію віддавати голоси і зраджувати виборців!", - заявив парламентарій.

"Виборці це бачать і розуміють — і віддадуть належне "Опоблоку" на виборах. Впевнений, політичну корупцію треба викорінювати шляхом позачергових виборів. У Раді немає коаліції, а країна не може бути заручником кримінальних справ або зажерливих апетитів "Опоблоку" в Раді! Такий парламент треба розганяти!", - резюмував Рабінович.