ua en ru

Рабінович обговорив з віце-спікером Бундестагу ситуацію в Україні

Рабінович обговорив з віце-спікером Бундестагу ситуацію в Україні Фото: Петра Пау і Вадим Рабінович

Нардеп також розповів про 19 зустрічей у Польщі, Бельгії і Німеччині

Народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович обговорив з віце-спікером Бундестагу Петрою Пау ситуацію в Україні. Про це він розповів у коментарі журналістам.

Зокрема, парламентарій розповів про свої зустрічі минулого тижня у Європі з парламентаріями, громадськими діячами та бізнесменами.

"Ми з групою фахівців провели 19 зустрічей у Польщі, Бельгії і Німеччині. В основному з колегами з парламентів цих країн ми обмінювалися думками про те, що відбувається в Європі і в Україні, порівнювали наше бачення шляхів виходу з катастрофічної ситуації в нашій країні", – каже Рабінович.

alt

Він також акцентував на темі корупції в українській економіці. "Ми говорили про корупцію, масштаби якої вражають всіх на Заході, про кризу. Я повторив свою тезу: якщо ти не можеш справитися з корупцією протягом, скажімо, двох місяців, немає сенсу цим займатися", - розповів він.

Крім того, за словами Рабіновича, на зустрічах обговорювалися економічні відносини між Україною та Європою. Парламентарій упевнений, що йому вдалося донести європейцям одне з головних своїх переконань: "МВФ не є допомогою для України, а є тільки вбиванням її економіки, згубним для соціального сектору", - заявив Рабинович.

Підбиваючи підсумки свого візиту до Європи, нардеп заявив, що зумів досягти порозуміння з рядом високопоставлених представників ЄС.

alt

"На завершення візиту у нас була досить тривала і дуже серйозна зустріч з віце-спікером німецького бундестагу Петрою Пау, а пізніше – з її колегами, які представляють більшість парламенту. Я вважаю, що нам вдалося домогтися того, щоб наші друзі побачили реальні перспективи України – безкорупційної, яка не водить Захід за носа, а робить щось конкретне. І хочу вам сказати: наші європейські друзі говорять те ж, що і я завжди говорю на зустрічах з українськими виборцями, на ТБ", – підсумував парламентарій.

Також народний депутат зазначив, що, на відміну від більшості українських делегацій, на його поїздку "не було витрачено жодної копійки державних коштів".