ua en ru

Рабінович: недоторканність треба скасувати одночасно для президента, депутатів і суддів

Рабінович: недоторканність треба скасувати одночасно для президента, депутатів і суддів Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Нардеп упевнений, що зняття недоторканності "розв'яже руки" корумпованим правоохоронцям

Недоторканність необхідно скасовувати одночасно для всіх державних посад – і президента, і депутатів, і суддів, інакше опозиціонери позбудуться свого єдиного захисту. Таку думку висловив лідер партії "За життя" та народний депутат Вадим Рабінович в ефірі своєї авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

"Потрібно зняти недоторканність одночасно з президента, суддів і депутатів. Чому одночасно? Якщо ми знімемо її тільки з депутатів, тоді всі вони, включаючи прибиральницю, за будь-закон будуть голосувати за вказівкою президента. Інакше в умовах "чудової" роботи правоохоронних органів, у незгодних одразу ж виявлять в кишені якусь "гаубицю", – вважає парламентарій.

Він також зазначив, що, незважаючи на кілька прикладів, коли з депутатів знімали недоторканність, ні для кого з них не було наслідків і ні один народний обранець в підсумку так і не був притягнутий до кримінальної відповідальності.

"Хочу, щоб ви мене по-людськи зрозуміли. Депутатська недоторканність особливо нічого не дала, бо навіть коли знімали з народних обранців недоторканність, нікого в кінцевому рахунку все одно не посадили", – заявив політик.

При цьому нардеп упевнений, що зняття недоторканності "розв'яже руки" корумпованим правоохоронцям і буде використовуватися як можливість чинити тиск на опозиційних депутатів.

"Сьогодні, при тій продажності, яка існує в правоохоронній системі, єдиний мінімальний захист у опозиціонера – це ось ця депутатська книжечка. Я вважаю, що недоторканність дійсно абсолютно не потрібна, але тільки в умовах рівної, чесної, демократичної системи", – підсумував Рабінович.