ua en ru

Рабінович назвав український парламент "іграшкою в руках 3-4 керівників держави"

Рабінович назвав український парламент "іграшкою в руках 3-4 керівників держави" Фото: Вадим Рабинович (прес-служба Вадима Рабиновича)

На думку Рабіновича, в Україні немає парламенту

Народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович назвав український парламент "іграшкою в руках 3-4 керівників держави". Таку думку він висловив у прямому ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи інцидент з димовою шашкою в стінах Верховної ради, яку запалив один з депутатів під час голосування парламенту за законопроект про реінтеграцію Донбасу.

"Не варто говорити про демократію в країні, де реально немає парламенту. А у нас його немає – він просто іграшка в руках трьох-чотирьох людей, які керують державою. Тут у нас глухий кут, і немає іншого виходу, як йти на нові вибори. Але до виборів влада не дуже хоче нас довести. І вона буде щось обов'язково придумувати, сумнівів немає", – заявив Рабінович.

За його словами, інцидент з підпалом димової шашки під час засідання парламенту 6 жовтня вже нікого не дивує, і якщо народним депутатам знадобиться, "вони і гранату принесуть у Раду".

"На наших очах 18 разів голосуються закони, на наших очах ті, хто критикував "проклятий режим Януковича", двома-трьома руками тиснуть по 18 кнопок, не ховаючись ні від кого. Така "дрібниця", як димова шашка, нікого не дивує вже! Якщо знадобиться – вони і гранати туди пронесуть. Їм, коли треба було, то в зал зайшли люди у військовій формі, Сироїд (віце-спікер Ради Оксана Сироїд, – ред.) якщо б не перервала засідання, то був би парламент під диктатом", – зазначив політик.

Він зазначив, що 7 років тому тоді ще просто депутат Андрій Парубій теж приносив на засідання парламенту димову шашку, а зараз він голова Верховної ради. На думку Рабіновича, деякі депутати можуть бачити в димовий шашці "можливість стати спікером ВРУ".

"Кілька років тому нинішній спікер парламенту, а тоді рядовий депутат Парубій теж шукав правди за допомогою димових шашок. Бачите, став спікером! І не сильно, по-моєму, каявся за свою шашку. Нинішні депутати, очевидно, не бачать іншого шляху, як стати спікером, як через димові шашки", – заявляє Рабінович.

При цьому він підкреслив, що димова шашка в Раді – "дрібниця, порівняно з тими реформами, які проводить влада, ігноруючи Конституцію".

"Звичайно, не можна діяти шашками в парламенті. А хіба можна було підривати гранати біля парламенту, щоб гинули хлопці зі збройних сил? Я вам можу багато прикладів навести, коли не можна, але комусь можна. А пенсії відбирати у пенсіонерів, вік підвищувати не можна, але можна! В Конституції написано "у нас безкоштовна медицина", а приїжджає волонтер і прибирає Конституцію, це не можна, але можна! Ця димова шашка просто дрібниця порівняно з тим, що вони з країною наробили", – резюмував Рабінович.