ua en ru

Рабінович назвав кроки для мирного врегулювання ситуації на Донбасі "за три дні"

Рабінович назвав кроки для мирного врегулювання ситуації на Донбасі "за три дні" Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Політик назвав кроки, які, на його думку, дозволять забезпечити мирне врегулювання на Донбасі

Народний депутат і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович назвав кроки, які, на його думку, приведуть до мирного врегулювання ситуації на Донбасі "за три дні". Про це нардеп заявив в ході ефіру на телеканалі "112 Україна".

"Я даю найголовнішу обіцянку, для реалізації якої перебуваю у політиці: через три дні після перемоги нашої партії на виборах в Україні буде встановлено мир. І мир не на ганебних умовах яких-небудь капітуляцій", – заявив парламентарій.

Політик назвав кроки, які, на його думку, дозволять забезпечити мирне врегулювання на Донбасі.

Першим кроком, за словами Рабіновича, має стати відведення на 10-15 км бойових з'єднань з двох сторін. І на цю територію повинна увійти озброєна простою короткоствольною зброєю поліція.

"Друге: тут же негайно потрібно зібрати конференцію у складі США, Німеччини, Франції, України, Росії та представників "ЛНР"/"ДНР" для вироблення єдиної концепції щодо того, як будуть втілюватися мінські або інші нові угоди", – вважає народний депутат.

За його словами, наступний крок для мирного врегулювання – призначення тимчасового військового губернатора.

"Третє: президент України за погодженням усіх сторін має призначити туди тимчасового військового губернатора. Він буде призначений за законами України, але поки за погодженням з усіма. Потім – проведення виборів. А до проведення виборів – на рік зробити вільну економічну зону", – заявив Рабінович.

Він також висловив упевненість, що в цьому випадку західні партнери України будуть готові вкласти гроші у відновлення інфраструктури і розвиток економіки на Донбасі.