ua en ru

Рабінович: курс долара вже зараз можна знизити до 18-19 гривень

Рабінович: курс долара вже зараз можна знизити до 18-19 гривень Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

На думку Рабіновича, курс гривні завищений спеціально

Для того щоб повернутися до тарифів на житлово-комунальні послуги, які існували до підвищення, потрібно рівно в 10 разів менше коштів, ніж за місяць розкрадають чиновники. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"Я радий за прем'єра, що він нам пообіцяв взагалі ніколи тарифи не підвищувати. Той же прем'єр казав: ніколи ніхто не буде платити за комуналку більше 20% від доходів. І що? Люди, звичайно, вони на нас і відіграються, звичайно, вони зараз почнуть підвищувати. Цинізм цього хамства в тому, що тарифи на ЖКГ нам ставлять європейські, а зарплати – найнижчі в Європі", – заявив парламентарій.

За його словами, пріоритет для партії "За життя" – зниження тарифів на комунальні послуги, аби люди не витрачали на них все зароблене.

"Ми вже давно підрахували: щоб повернутися до тарифів, які були раніше, до підвищення, потрібно рівно в 10 разів менше, ніж за місяць крадуть. Нема чого тут вигадувати! Візьміть свій український газ, який ви добуваєте – 18,5 млрд кубометрів. Віддайте його за собівартістю народу, а далі – грайтеся в свої ігри на комерційних підприємствах", – закликав народний депутат.

Він підкреслив, що так само, як і тарифи ЖКГ, штучно завищеними є і курс долара до гривні.

"Більше 8 місяців Україна не отримує транші Міжнародного валютного фонду, але замість обіцяної катастрофи курс стабілізувався. Справа в тому, що для стабілізації економіки транш і не потрібен. Кредити треба брати не на проїдання, а на розвиток. А у нас курс гривні завищений спеціально – в інтересах олігархів. Навіть при слабоумстві наших чиновників, і тієї ситуації, до якої вони довели країну, курс долара можна було б вже зараз повернути до планки в 18-19 грн", – переконаний Рабінович.