ua en ru

Рабінович ініціює скасування податку на пенсію

Рабінович ініціює скасування податку на пенсію Фото: Вадим Рабінович

Рабінович подав законопроект про скасування податку на пенсію працюючих пенсіонерів

Народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович подав законопроект про скасування податку на пенсію працюючих пенсіонерів. Про це політик заявив в авторській передачі "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

Так, відповідаючи на запитання про скасування податку на пенсію, Рабінович заявив: "Я подав такий законопроект у парламент і на наступну передачу принесу вам список, хто з депутатів готовий його підтримати".

За словами нардепа, "українське керівництво має бути зацікавлене в тому, щоб люди з великим досвідом, які вийшли на пенсію, не йшли на спокій, а були інтегровані у систему, працювали на свою країну".

"Варварська річ – обкладати податком пенсію, тому що пенсія – це відкладена зарплата. Ви вже сплатили гроші в бюджет за те, що вам відклали цю пенсію. А тепер вам кажуть: так, але ще раз заплатите. Я буду з цим боротися", – запевнив політик.

Як раніше заявляв Рабінович, міністр соціальної політики Андрій Рева "своїми діями провокує українців покинути країну".

В інтерв'ю українським ЗМІ Рева нещодавно запропонував позбавити права на пенсію працюючих пенсіонерів. Зазначалося, що, таким чином, вони повинні будуть обирати: або працювати, або отримувати пенсію. Рабінович цю ідею розкритикував.