ua en ru

Рабінович під час безстрокової акції закликав розпочати очищення влади з НБУ

Рабінович під час безстрокової акції закликав розпочати очищення влади з НБУ Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

На думку Рабіновича, НБУ є "коренем всіх бід" країни

Очищення влади України треба починати з Національного банку, який є "коренем всіх бід" держави. Таку думку висловив народний депутат України, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович на безстрокової акції протесту, яка триває біля Нацбанку.

"Тут (біля Нацбанку, – ред.), де ми стоїмо сьогодні, корінь нещастя України. Обрушивши гривню, вони заробили мільярди, і ці мільярди зароблені не з повітря – вони вийняті з вашої кишені, з банків, з недоплачених пенсій і зарплат. Ось звідки це все. Що б ви знали слова "бюджет" немає – є гроші, зібрані з вас. Це ваші гроші, і вони їх крадуть, і кризи ніякої немає, є тільки обікрадена країна, тому з чогось треба починати очищення. Почнемо з НБУ. І якщо вони думають, що ми сьогодні або завтра підемо, і почали тиснути на наших активістів, приїжджати до них ночами, то це не допоможе – кількість людей буде тільки збільшуватися. Люди навіть із Закарпаття приїжджають, щоб взяти участь у мітингу. Ми переможемо, тому що ми праві. Це наша земля!", – заявив політик.

За його словами, урядові реформи, зокрема освітня і реформа охорони здоров'я, "досить послідовні, якщо виходити з того, що їх метою є знищення України".

"Відповідно до освітньої реформи уряду, в школах буде менше алгебри і більше фізкультури. Це правильно і зрозуміло. Раби повинні бути неосвіченими і фізично сильними, і це вони роблять з людьми. Реформа охорони здоров'я. Така ж "чесність і послідовність" – онкологічних хворих лікувати не треба. Це сказала в.о. міністра охорони здоров'я. Психічно, я вважаю, хвора людина. Просто не може нормальна людина сказати, що не треба лікувати людей. Швидкі допомоги у нас забирають. У нас тепер будуть парамедики. Хто такі парамедики? Не знаю ні я, ні вони. Далі. Тепер кожна бабуся, як сказав міністр наш, у селі особливо, зможе по гугл-мепу знайти собі лікаря і ліки", - заявив Рабінович.

На його думку, нинішня влада приїхала "з далеких країв, де скрізь стоять комп'ютери", але "у нас цього немає". "Як же будуть лікуватися люди? Як будуть у сільських місцевостях взагалі лікарі доходити до людини?", – заявив Рабінович.

Нардеп додав, що така ж "послідовність" спостерігається у пенсійній реформі та реформі землі, які, на його думку, є "убивчими" для українців.

"Пенсійна реформа. Та ж послідовність. Люди, подумайте самі. Середня тривалість життя в Україні 64 роки, а в 65 людина має вийти на пенсію. Тобто рік після смерті ми повинні на них орати ще, і вони називають це реформою! Це вбивство людей. І нарешті реформа землі – ця реформа найстрашніша. Тому що коли ми вже їх приберемо всіх і почнемо приймати нормальні закони, нам знаєте, що скажуть? У вас вже немає землі. Вона продана. Ми повинні будемо отримувати дозволи піти з дитиною вийти. Це буде вже не земля України. Тому я вважаю, що 4 реформи, спрямованих на знищення України, послідовно проводяться цим урядом", – зазначив він.

Політик попросив людей запам'ятовувати імена тих нардепів, які голосують за "закони знищення країни".

"Я прошу всіх, хто нас слухає, запам'ятовуйте, хто у Верховній Раді підніме руку, голосуючи за ці закони - закони знищення країни. Я раніше не вірив, що взагалі хоч один знайдеться. Вони приходили до парламенту в зелених куртках, які люблять Україну, весь час співали гімн, а зараз що роблять? Зараз ховають очі і голосують проти народу, за який вони нібито вмирали. Що це за такі патріоти? Може, краще без них? Якийсь дивний підхід до патріотизму - забрати землю, забрати пенсію, забрати зарплату - і це патріоти? Ось це і є Рада. Це "зрада"! Найнижча пенсія в Європі – це "зрада". Номер один по корупції у світі – це "зрада". Це все принесли вони нам, і мені все одно під якими гаслами це робилося. Коли людина любить країну, вона приносить їй щастя. Є єдиний критерій результату будь-якого уряду: якщо в результаті його роботи жити вам стало краще – уряд хороший; якщо стало гірше – уряд поганий", – резюмував Рабінович.